Mens dette bildet vekker gru og avmakt hos webdesignere, våkner nostalgikeren hos andre.

Heldigvis ser ikke hjemmesider slik ut lenger

Mye har forandret seg siden Internetts barndom.

De to tegnene «LO» var de første som ble sendt over Internetts forløper ARPANET i 1961. På grunn av maskinkrasj kom ikke de resterende tegnene «GIN» frem til mottakermaskinen før en time senere.

Ufattelig mye har skjedd siden denne første meldingen kjempet seg frem mellom to maskiner. Datidens ARPANET ble kommersielt tilgjengelig i form av Internett, og det er ikke lenger 30 – 40 datamaskiner som er koblet sammen, men flere milliarder.

I dag brukes Internett til mye mer enn å overføre korte meldinger mellom maskiner. Fra det virkelig smalt i 1995 og til i dag, er det vidtspennende innholdet på verdensveven presentert på nesten like mange ulike måter som det finnes nettsider.

Alt var bedre før?

Vi skal ta et tilbakeblikk til Internetts barndom, og hilse på de revolusjonerende teknologiene som muliggjorde både rullende velkomsttekst, bevegelige bilder, smakløse bakgrunnsteksturer og nedtrekksmenyer lange som et vondt år.

Innhyllet i nostalgisk tåke som som man er, husker en helt sikkert ikke akkurat hvor lite attraktiv favorittsiden ens så ut for ikke så alt for mange år siden. Hovedsaken var at man gledet seg til hvert besøk, som kanskje ikke kom alt for ofte. Da det kostet å være på nett den gang, koblet man seg som regel fra akkurat tidsnok til å ikke bli sprø av alle velkomstskjermene og de blinkende GIF-filene man måtte trykke seg vei mellom.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen