MSI GT80 Titan i all sin prakt.
MSI GT80 Titan i all sin prakt. (Bilde: MSI)

Heftige MSI GT80 Titan er en enestående spillbærbar

Skal være verdens første med mekanisk tastatur.

De siste årene har mange datamaskiner blitt mindre og lettere, men de aller råeste bærbare PC-ene er fremdeles noe du merker godt i ryggsekken. Er det portable men skikkelige datamuskler du er ute etter, må du ganske enkelt fremdeles regne med litt vekt og tykkelse.

Det siste skuddet på stammen av reale spillbærbare kommer fra MSI og heter noe såpass solid som MSI GT80 Titan.

Foto: MSI

Det nye slagskipet til MSI er heftig på flere måter, og kommer faktisk med en verdensnyhet. Ifølge selskapet er nemlig dette verdens første bærbare PC med et skikkelig mekanisk tastatur – et punkt der vi jo snarere er vant til å finne taster med kort slaglengde og laber taktil tilbakemelding.

Topp grafikk

Men la oss begynne innvendig, og gå rett på det viktigste i en bærbar PC ment for spilling, altså grafikkortet. I egenskap av å være en 18-tommers gamingmaskin er det jo rimelig greit med plass å boltre seg på, og MSI har funnet det for godt å utstyre PC-en med Nvidias absolutte toppmodell i mobil-klassen, nemlig et GeForce GTX 980M.

På prosessorsiden skal GT80 Titan være utstyrt med «Intel’s best and latest mobile CPU», som i skrivende stund bør bety en eller annen firekjernet mobil Haswell-prosessor fra Intel.

Foto: MSI

Bortsett fra dette er MSI ganske så tause når det kommer til spesifikasjoner. De er mest interessert i å få frem at tastaturet er utvilklet av SteelSeries og har Cherry MX Brown-brytere – «poteten» til Cherry, som gjerne gir en mellomting mellom et spill- og et skrivetastatur. Det har taktil tilbakemelding ved at du kan kjenne en «dump» når du trykker tasten ned, men det er ikke noe hørbart klikk.

Med tanke på at vanlige mekaniske tastaturer ruver en god del i høyden, er det lett å tenke seg at MSI og SteelSeries må ha tatt noen snarveier når det gjelder det baklyste tastaturet som sitter på GT80 Titan, men det bedyres at det er benyttet standard MX Brown-brytere og standard tastehetter.

Nedfelt tastatur

Likevel er ikke MSI GT80 Titan spesielt tjukk, ettersom de tydeligvis har samlet komponentene lenger bak og således gjort det mulig å «senke» tastaturet godt ned i karosseriet. Ifølge MSI er datamaskinen, med sin tykkelse på 4,91 centimeter og vekt på 4,7 kilogram, 17 prosent tynnere og 22 prosent lettere enn «sin nærmeste rival».

Foto: MSI

Men da MSI ikke sier noe om hvilken datamaskin de regner som sin nærmeste konkurrent, kan vi ikke borge for at påstanden stemmer. De kan dog ikke mene Asus' nye 17-tommer, ettersom denne ikke skal være mer enn 4,2 centimeter på det tykkeste.

MSI er heller ikke åpne med akkruat når du vil kunne kjøpe GT80 Titan, og det er ingen informasjon om hva den vil koste. Men ifølge hjemmesiden skal den «komme snart».

Du kan også melde deg på vårt prisvarsel.

Lyst på en mindre og lettere spillbærbar?
Alienwares nye 13-tommer kan få ekstern hjelp >>>

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen