Heftig strategispill for N-Gage

Soldatene kaster seg ned i snøen. Etter en kort men intens skuddveksling er det hele over. Denne gangen trakk amerikanerne det lengste strået.

Samler
Historien er ikke hentet fra 2. verdenskrig, og den er heller ikke hentet fra Nokias nye strategispill. Det hele er iscenesatt av en finsk våpen- og millitæreffektsamler som har tilhold i en kjeller som etter sigende en gang var en russisk bunker på finsk jord.

Og anledningen er presentasjonen av Nokias første egenproduserte spilltittel for N-Gage – strategispillet Pathway to Glory.

Lenin og Eidhagen
Et stort antall skandinaviske spilljournalister var samlet i den kalde murkjelleren. Med vegger drapert i sovjetiske flagg og med Lenin skulende fra alle kanter kunne en stolt Johan Eidhagen i Nokia fortelle om selskapets spillsatsing.

Eidhagen
Johan Eidhagen fortalte om Nokias strategi for strategispill ...
Eidhagen innledet med å fortelle at Nokia på ett år hadde solgt en million N-Gage-konsoller. Til sammenligning brukte Apple 18 måneder på å selge den første millionen med MP3-spilleren iPod.

- Vi må være tålmodige og la dette komme i gang. Nokia har tradisjonelt vært en hardwareprodusent, og selskapet har hatt mye å lære om spillutvikling og distribusjon, fortalte Eidhagen.

Mobilt
Deretter brukte han tid på å fortelle hva som skiller N-Gage fra andre spillkonsoller. – Dette er ikke bare et mobilspill der du kan være online 24 timer i døgnet 7 dager i uken. Du kan ta opp telefonen og spille korte sekvenser når du har tid.

Med GPRS blir spillet også mobilt. – GPRS er stabilt. Prøver du å løpe med en laptop fra WLAN til WLAN så oppdager du at det ikke er så brukervennlig, sa Eidhagen.

Men ingen ting av det Eidhagen sa tyder på at Nokia jobber med en videreutvikling av N-Gage. Tvert imot kunne han fortelle at selskapet i 2005 vil ha full fokus på å utvikle spilltitler som er tilpasset de mulighetene N-Gage gir.

Talemeldinger

Nokia-Aapo
- Vi vil ikke glorifisere krigen, bedyrer markedssjef for spillet, Aapo Bovellan.
Aapo Bovellan har jobbet med utviklingen av spillet. Han var ikke så rent lite stolt, når han så spilljournalistenes reaksjoner på produktet. – Nesten 30 personer har jobbet i to år med utviklingen av dette spillet. Vi har reist land og strand for å ta bilder av historiske steder og bygninger.

Vi har analysert 100 populære spill for å se deres styrker og svakheter, forteller Bovellan oss.

Feltradio
Samtidig var teknologien til Nokia så fersk at selskapet ikke hadde de verktøyene som måtte til for å utvikle spillet slik de ønsket. Dermed måtte verktøyene utvikles parallelt med spillet. En av de største utfordringene var å legge til en ”field radio”.

Ved å trykke på en knapp kan du lese inn en beskjed på tre sekunder. Beskjeden overføres så til din medspiller, som kan høre den på sin konsoll, samme hvor i verden han befinner seg. – Vi har til og med lagt til sprakelyd så det skal høres ut som en ekte feltradio, forteller Bovellan.

Historisk korrekt krigsspill
Hendelsene i Pathway to Glory utspiller seg i siste fase av 2. verdenskrig, og din utfordring er å løse militære oppgaver med et lag bestående av 4 til 8 soldater. Om en soldat dør blir han erstattet av en nybegynner. Overlever soldaten vil han få utmerkelser og forfremmes før du går videre til neste nivå i spillet.

Du styrer dine soldater, velger våpen og skyter mot fiender og fiendtlige objekter. Fienden er styrt av konsollen, eller de kan styres av motspillere du finner på N-Gage Arena. Du kan også spille mot eller med andre i nærheten over Bluetooth.

- Vi ønsker ikke å glorifisere krig og har brukt mye tid på å gjøre spillet så autentisk som mulig. Blant annet har en historieprofessor gjennomgått spillet for å verifisere den historiske konteksten, sier Bovellan, som legger til at alle nivåene i spillet er basert på faktiske hendelser. – Dessuten har vi passet på at spillet skal se litt støvet og brunaktig ut, i stedet for at det skal ha Hollywood-farger.

Engasjerende
Om spillet blir en suksess gjenstår å se. At det er engasjerende underskriver vi gjerne på. Grafikken imponerer også, og muligheten for å spille mot andre over mobilnettet gjør spillet enda litt morsommere.

Pathway to Glory vil om kort tid dukke opp der du kjøper den slags spill, og prisen vil ventelig ligge på rundt 500 kroner.

Pathway3
Nok et tapt slag for tyskerne. NÃ¥ kan du lede dine elitesoldater i strid for et fritt Europa.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen