Heftig oppdatering av Canons EF-serie

Heftig oppdatering av Canons EF-serie

Heftig oppdatering av Canons EF-serie

Slipper nye vidvinkler samt  24-70L

I lang tid har en oppdatering for Canons populære 24-70-objektiv vært etterspurt, og i dag kan Canonister over hele verden puste lettet ut: 24-70s arvtager er lansert. I tillegg lanserer Canon to faste vidvinkelobjektiver med bildestabilisering. Canons EF-serie er med andre ord heftig oppdatert.

Redesignet optikk
24-70 er blitt en cm kortere, mens filterdiameteren har økt til 82 mm, mot 77 mm før. Dette er samme filterdiameter som blant annet Canons 16-35 mm L f/2.8 II, og en så stor filterdiameter gjør at filtre til objektivet blir temmelig dyre. Den har selvsagt fortsatt lysstyrke på f/2.8 over hele fjøla, og USM for rask og lydløs fokusering. Canon forteller at optikken er helt redesignet, og den nye 24-70 skal gi eksepsjonell ytelse, med skarpere bilder, mindre kromatiske avvik samt mindre forvrengning, spesielt på 70 mm, lengste brennvidde. For at dette skal være mulig har de to UD-elementer og et asfærisk linseelement.

Objektivet har også sirkulær blender med ni lameller: dette betyr rett og slett at det som er ute av fokus (bokeh), ser veldig pent ut. En annen nyhet er at du nå kan bruke den manuelle fokusringen til å overstyre autofokusen, selv når den er i bruk.

Objektivet har fått en ny zoomlås som gjør det mulig å låse zoomen i største vidvinkelposisjon for å hindre skade under transport. Værtetting er selvsagt på plass, men det er usikkert på om denne er forbedret eller ikke.

Canon 24-70 har vært et veldig populært objektiv i Canons profesjonelle L-serie, men det faktum at det er ti år siden objektivet kom gjør at en utskiftning ønskes velkommen. Det samme kan kanskje ikke sies om prisen. Anbefalt utsalgspris fra Canon er 19.990,-.

24 mm og 28 mm med bildestabilisering
De to andre objektivene Canon lanserer er en 24 mm og en 28 mm. Begge er som sagt utsmykket med bildestabilisering, og er i følge Canon verdens to første vidvinkelobjektiver med bildestabilisering. Spørsmålet er da om de har glemt at Nikons 16-35 har VR, selskapets tilsvarende til Canons IS. Men det er mulig dette er et definisjonsspørsmål. Uansett, bildestabiliseringen skal gi deg fire trinn lenger lukkertid enn hva som ellers hadde vært mulig.

Uansett, både 24 mm og 28 mm har lysstyrke f/2.8. De etterfølger to objektiver som må kunne sies å ha havnet i skyggen på Canons 24 mm f/1.4 L. Kanskje kan det endres, for det kan godt tenkes at bildestabilisering gjør disse objektivene mer attraktive enn før.

24 mm og 28 mm har den samme muligheten til å overstyre autofokus som 24-70 mm, og de har en nærgrense på henholdsvis 20 og 23 cm, mot 24-70s 38 cm. Optisk sett er også disse objektivene redesignet, og et asfærisk linselement er inkludert for å begrense og korrigere kromatiske avvik.

Anbefalte utsalgspriser for 24 mm og 28 mm er på 6.990,- og 6.790,-. Alle objektivene, inkludert 24-70 mm, kommer til butikkene i april.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen