Heftig og intens spillhøst

Samtlige teknologibransjer har et oppsving i høstmånedene, og det ser vi også på antallet nylanseringer. Spillbransjen er imidlertid enda mer fokusert mot julesalget enn andre bransjer. Nå starter skredet.

Mange oppfølgere
Som alltid på høsten er det oppfølgernes tid. Du kommer til å se mange 2, 3, 4, og 5-tall blant årets lanseringer. Samtidig kommer også sportsspillene med sine evige 2009-oppdateringer.

Både fotball, amerikansk fotball, basketball, cricket, baseball og golf, kommer i nye versjoner fra både EA Sports og 2KGames.

Mindre eksklusivitet
De store konsollprodusentene har forsøkt å satse på mengder av egenutviklede spill for å sikre eksklusivitet og selge flere konsoller, men bortsett fra Nintendo med sin Wii, faller både Microsoft og Sony etter i dette løpet.

Nylig ble Microsofts storsatsing Too Human omtrent slaktet av en internasjonal spillpresse, og monsterfirmaet har heller ikke veldig mye spennende i ermet for høsten, bortsett fra Gears of War 2, og det lovende onlinespillet 1 vs. 100. Duke Nukem 3D til Xbox 360 kommer nok også til å få en rekke spillnostaligikere til å puste tyngre i en periode. Nintendo utvider sitt voksne tilbud med Disaster: Day of Crisis, Egenutviklingen fortsetter med Wario Land: The Shake Dimension.

Sony prøver seg på en ny runde med semi-mislykkede Resistance, slenger ut litt mer småspill via onlinetjenesten, og Savage Moon er et spill som virkelig kan være verdt å sjekke ut.

Ikke tidenes høst
Til tross for at det kommer en rekke spennende spill i høst, er det fremdeles en slappere sesong enn vi har sett foregående år. Assisterende redaktør, og mangeårig nestor i Norges eneste trykte spillmagasin. Gamereactor, Carl Thomas Aarum er likevel optimistisk.

- Høsten i år er ikke like sterk som i fjor, men det er noen godbiter i vente likevel. Det spillet jeg gleder meg aller mest til i øyeblikke må velv ære Mirror's Edge. Jeg elsker det minimalistiske og rene designet, musikken er fantastisk og det lille vi har fått høre fra historien lover veldig godt. Så ser jeg selvsagt veldig frem til å fortsette Locust-jakten med Marcus og gutta i Gears of War 2, og det skal bli å artig se hvordan Little Big Planet fungerer i sin helhet. Jeg elsker også zombier, så det knytter seg store forventninger til Valves Left 4 Dead også. Fire spillere i en postapokalyptisk zombieverden? Ja takk, sier Aaarum til Teknofil.

Ett av spillene det er knyttet mest forventinger til denne høsten er utvilsom Fallout 3. Det er definitivt det spillet jeg ser mest frem til å kose meg med i høst, og Gamereactors Aarum er ikke uenig.

- Det er jo umulig å ikke nevne Fallout 3 i en liste som denne. Bethesda kan sine saker, så dette er noe å glede seg til, uansett hvilken type spill man liker. Ellers må jeg nevne Skate 2, Guitar Hero World Tour, Street Fighter IV og Wario Land: The Shake Dimension. Hmm. Høsten i år blir visst ikke så verst likevel, sier Aarum til Teknofil.


Need For Speed byr på nok et år med raske biler og lettkledde jenter.

Mye resirkulert

Det er utvilsomt en høst som står i oppfølgernes navn, men redaktør i Nettavisens Spillmagasinet, Lars Wærstad, mener ikke nødvendigvis at det er en dårlig ting

- De spillene jeg gleder meg til utover høsten er ikke de mest originale titlene, men jeg regner med at de vil sørge for uendelig mange timer med moro likevel. Øverst på listen plasserer jeg Need for Speed Undercover, Gears of War 2 og Call of Duty 5. NFS synes jeg ser like lovende ut som Most Wanted, en av mine favoritter og CoD er i mine øyne synonymt med skytespill av beste kvalitet, sier Wærstad til Teknofil.

Potensiell ny konsollselger
Mange slengte seg hode over hals da Gears of War til Xbox 360 ble lansert, og i høst kommer oppfølgeren. Rå skyteaction, kombinert med intuitivt kontrollsystem, og en heftig onlineopplevelse frister mange.

- Gears of War var en maktdemonstrasjon av et spill og jeg kan ikke tenke meg at oppfølgeren blir noe dårligere. Heavy Rain kommer inn på en god fjerdeplass. Dette spillet tror jeg kan bli en av de virkelig store spilleropplevelsene denne høsten, om det kommer i år da. Ellers kommer nok også Tomb Raider: Underworld, Resident Evil 5 og Little Big Planet til å bli nøye gjennomtestet. Andre ting jeg kommer til å holde øye med er Resistance 2, Mercenaries 2, Star Wars: The Force Unleashed og Star Craft II, avslutter Wærstad.


Mindre onlinespill blir stadig mer populært.

Mikrobetaling
Spillbransjen har også sett verdien av å endre fokuset fra store spill som selges over disk i butikk, til episodebaserte spill og mindre spill som distribueres via internett. Du betaler lite, og får litt mindre, men likevel en god spillopplevelse. Little Big Planet til Playstation 3 er definitiv ett av de mest spennende denne høsten. Du kan lage dine egne brett, dele dem med andre på nett, og spillet vil være i stadig utvikling.

Også Xbox 360 har en rekke nye titler på deres tjeneste for mindre spill, Xbox Live Arcade, og Nintendo fortsetter å legge nye klassiske titler til sin nettjeneste.

Selv om denne høsten mangler de helt store innovative nyhetene, kommer det til å bli en stor spillhøst.

Mine forhåndsfavoritter er utvilsomt Fallout 3, Little Big Planet, Gears of War 2 og min evige kjærlighet Call of Duty. Jeg kan selvsagt ikke utelate spillet laget av utviklerne av min favoritt tegneserie, Penny Arcade. Snart er det duket for underlig og skrudd humor i Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness til Playstation 3.

Hva gleder du deg mest til å spille?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen