Heftig nettstripping blant ungdom
Teknofil

Heftig nettstripping blant ungdom

Det kommer stadig advarsler mot å legge ut bilder på nett, spesielt bilder med mye bar hud og lite klær bør du holde for deg selv, eller kun dele med personer du stoler 100 prosent på. Ungdommen lærer derimot aldri.

Deler villig av seg selv
Ifølge Ars Technica viser en undersøkelse utført av amerikanske Campaign to Prevent Teen and Unplanned Pregnancy og Cosmogirl.com at ungdommer er svært ivrige i å vise seg frem på nett. Hele en av fem har spredd bilder av seg selv nakne via nett. De fleste har sendt slike bilder til kjærester og venner de kjenner godt, mens 15 prosent har sendt slike bilder til personer de kun kjenner via nett. De amerikanske ungdommene mener samtidig at spredningen av nakenbilder kan ha alvorlige negativ konsekvenser. Tydeligvis er det langt mellom teori og praksis.


Avtar ikke med alderen
De negative konsekvensene kommer også frem i undersøkelsen. Over en tredjedel av de forespurte har fått tak i nakenbilder av andre som ikke var ment for dem.

Likevel viser undersøkelsen at det å dele ut lettkledde bilder av seg selv ikke er noe man slutter med når man blir eldre. Tvert imot er de mellom 20 og 26 år enda ivrigere enn tenåringene på å sende ut nakenbilder av seg selv.

Her kan du lese hele undersøkelsen.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen