Heftig E700-etterfølger

Den nye Samsung D500 skulle vært i handelen nå, men foreløpig har vi måttet nøye oss med å høre begeistrede tilbakemeldinger fra kjøpere i andre europeiske land. D500 kan by på en svært hyggelig liste med funksjoner, og nå dukker E720 opp med spesifikasjoner som burde gi like brede glis.


Egne knapper for MP3-spilling.

Oppgradering som merkes
E700 er en av Samsungs største suksesser i 2004. En lekker, antenneløs kamskjellsutforming i kombinasjon med en god skjerm og kamera, slo svært bra an. Etterfølgeren E710 bød ikke på mye nytt, men ble solgt sammen med en OL-pakke i forbindelse med sommer-OL.

Med E720, derimot, er saken annerledes. Her har både det indre og ytre fått en overhaling. For eksempel kan telefonen vise til innebygget Blåtann, som er en funksjon vi har ventet lenge på fra Samsung. Det burde gjøre det mulig å bruke telefonen sammen med trådløse headsett og sende filer trådløst.

Telefonen rommer ellers 1,3 megapikslers kamera og fotolys, MP3/AAC-spiller, epost-leser, og over 88 MB minne. Modellen har dedikerte knapper under den eksterne skjermen for avspilling av media, og man kan dessuten benytte MP3-filer som ringesignaler.

Det er ikke bare når det kommer til funksjoner at Samsungs
nye kamskjellsmodell har mye til felles med D500. Det samme gjelder
skjermen. 176 x 220 pikslers oppløsning og 262.000 farger er det samme som den kommende slide-modellen. I E720 finner vi dessuten igjen løsningen med en ekstern OLED-skjerm. Denne har oppløsningen 96 x 96 piksler og viser 65.000 farger.

Samsung har klart å holde både vekt og mål på akseptable nivåer. 90 gram er noe mer enn lillebror E700, mens målene 91 x 45 x 23 mm er nesten identiske.

Ny suksess?
Med tanke på E700s suksessrike historie kan dette være en telefon som ligger an til å bli en av de virkelige storselgerene i 2005. Det gjør ikke saken dårligere at Samsung planlegger lansering i mars og dessuten antyder en pris på rundt 350 euro, noe som tilsvarer omkring 3.500 kroner og er svært aggressivt priset for en modell med såpass imponerende funksjonalitet.

Til sammenligning er billigste pris for en Sony-Ericsson S700i for øyeblikket 4.669 kroner, men den var betydelig dyrere ved lansering. Sony-Ericssons modell har riktignok minnekort og flere proff-funksjoner, men den er også en helt annen telefon hva størrelse og utforming angår.

Mobile-review.com har flere bilder av Samsung SGH-E720.