Heftig superzoom lekket av Nikon
(Bilde: Montasje: Are Thunes Samsonsen, Akam.no)

Heftig superzoom lekket av Nikon

Nikons hittil mest ekstreme zoomobjektiv

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nikon har atter en gang vært slepphendt med hemmelighetene sine, og i går la Nikon UK ut informasjon om et hittil ukjent zoomobjektiv på sine sider. Informasjonen er nå fjernet, men når katta først er ute av sekken er det som kjent svært vanskelig å få den inn igjen.

Vi kan dermed avsløre at det dreier seg om en 18-300 mm superzoom for DX-formatet, med f/3.5 som største blender på 18 mm vidvinkel og f/5.6 på 300 mm tele. Objektivet, som får navnet Nikon AF-S DX Nikkor 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR, skal selvsagt være utstyrt med både stillegående fokusmotor og Nikons nyeste bildestabilisator. På 300 mm vil nærgrensen være 45 cm, noe som gir et maksimalt makroforhold på 1:3.2.

Den optiske konskruksjonen er 19 elementer i 14 grupper. Tre av linseelementene er asfæriske og ytterligere tre er av ED-typen. Objektivet skal også ha avrundede blenderlameller, ni i tallet, og intern fokus slik at det ikke er noe problem å bruke polafilter på fronten. Det filteret må for øvrig ha en diameter på 77 mm.

Pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent, siden det her er snakk om en lekkasje, men vi forventer å se dette objektivet offisielt sluppet før sommeren.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen