Heartbleed rammer store mengder apper

Heartbleed rammer store mengder apper

Hele 150 millioner nedlastinger har inkludert sårbarheten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den enorme Hearbleed-skandalen har så smått begynt å legge seg, og de største nettjenestene har for det meste sikret seg. Men, også Android har blitt rammet av feilen som tillater uvedkommende å hente informasjon fra det som skulle være sikker kommunikasjon. Ikke bare har selve operativsystemet vært utsatt, men også en stor mengde apper er i faresonen.

Sikkerhetsanalytikerne i fireeye.com påpeker nemlig at mange av appene vi bruker til hverdags kommer med innebygde sikkerhetsfunksjoner. Dermed kan appene du kjører være sårbare, uten at telefonen i seg selv er det.

Les alt om Heartbleed-feilen på Hardware.no

Påvirker svært mange nedlastinger

Fireeye anslår at hele 150 millioner appnedlastinger på Android-plattformen har hatt innhold som er såbart for Heartbleed-feilen.

Hvor farlig dette er avhenger av appen. De fleste appene som skal være rammet er spill. De inneholder ikke så mye sensitiv informasjon i seg selv, men noen av dem kan gi adgang til informasjonen som trengs for å logge på sosiale nettverk.

Ineffektive sikkerhetsapper

Det finnes egne apper som sjekker om telefonen din er i faresonen, men kun noen få av disse tar hensyn til installerte apper, og ikke alle er særlig treffsikre.

Les også: Android i versjon 4.1.1 er fortsatt i fare

(Kilde: fireeye.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen