HDTV fra RiksTV mens du sover

Endelig er den etterlengtende nye bakkenett-PVR-en Grundig DTR 8860 VOD snart klar i butikkene. Mandag ble den demonstrert på en pressekonferanse hos RiksTV. Grundigs nye bakkenett-HD-PVR kan motta HD-signaler og lagre 370 timer opptak på sin 500 GB store harddisk. Kapasiteten er dobbelt så stor som de nye HD-PVR-ene for kabel og satellitt. Det samme gjelder den nye bakkenett-PVR-en som Sagem vil lansere med det første.

Nedlasting mens du sover
Under pressekonferansen avslørte administrerende direktør i RiksTV, Espen Thorsby, hvorfor
bakkenettboksen har så stor kapasitet:

- Neste år åpner RiksTV en ny, virtuell TV-kanal. Vi vil utnytte ledig kanalkapasitet om natten til å laste ned filmer og programmer til kundenes PVR-bokser. Overføringen vil foregå automatisk, fortalte Espen Thorsby.

60-70 filmer på PVR-en
Så snart en RiksTV-abonnent med PVR setter seg foran TV-en, vil han kunne velge mellom 60-70 filmer og andre programmer som er lagret på PVR-harddisken, og som han kan se når han vil. En del av PVR-harddisken må reserveres for nedlastingene. 4-10 filmer og flere andre programmer vil være i HD-kvalitet. De blir automatisk skiftet ut med nytt materiale med noen dagers mellomrom.  - Vi regner med å tilby 250 filmer i løpet av året, sier Thorsby.

Prisen er ennå  ikke avgjort
Den virtuelle TV-kanalen krever at RiksTV-abonnenten tegner et spesielt abonnement.
- Vil det koste 100 eller 300 kroner i måneden?
- Det er ikke avgjort. Vi forhandler med film- og TV-selskaper, men har ennå ikke skrevet under kontrakter. Vi ønsker å tilby en tjeneste som er attraktiv for de fleste abonnentene. De som abonnerer får også rabatt på PVR-en, sier Espen Thorsby.

I følge kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV vil Grundig DTR 8860 VOD koste 2.500-3.000 kroner for de som abonnerer på Rikspakken og/eller den nye nedlastingstjenesten.
OPPDATERT: PVR-en kommer i salg i midten av september.

Familevennlig profil
- Vi håper å komme i gang så snart som mulig på nyåret, men vil i hvert fall være klare i løpet av 1. halvår 2009, sier Espen Thorsby. Et liknende system er allerede i drift i Belgia og Polen, men RiksTV er først i Norden med en nedlastingstjeneste som kombinerer PVR-opptak med ledig overføringskapasitet om natten. RiksTV får teknisk hjelp fra sveitsisk firma.

Foruten filmer vil innholdet bestå av natur-, barne- og underholdningsprogrammer - og altså HDTV som RiksTV foreløpig mangler kapasitet til å sende i den vanlige sendetiden.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen