HDR-video med to Canon 5D

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har tidigere skrevet om både HDR for stillbilder, og spådommer om HDR-fjernsyn. Selv om sistnevnte kan virke langt frem i tid, har nå et amerikansk selskap laget en demonstrasjonsvideo i HDR.

Videoen har blitt til ved å bruke en rigg med to Canon 5D Mark II speilreflekskamera. En «beam splitter» gjør det mulig at begge kameraene kan filme nøyaktig samme motiv.

For å oppnå et betraktelig høyere dynamisk omfang en normalt, er eksponeringen på kameraene ulik. Det ene kameraet undereksponerer, mens det andre kameraet overeksponerer. Videostrømmen fra de to kameraene blir så satt sammen i postprosesseringen ved hjelp av flere forskjellige HDR-verktøy.

Fordelene ved HDR-video er et dynamisk omfang som ligger nærmere det øyet kan oppfatte, enn det et kamera klarer å skape. Selskapet bak videoen, Soviet Montage, trekker frem et eksempel som å filme en person med en solnedgang i bakgrunnen. Ved bruk av HDR kan både personen og bakgrunn bli riktig eksponert.

I følge selskapet selv brukes teknologien til å produsere en kommende film, men de sier ingenting om hva slags film det er snakk om.

Videoen fra Soviet Montage er tilgjengelig her:

Les også: Fjernsynssendinger i HDR

Les også: HDR - Velsignelse eller forbannelse?

Les også: Praktisk HDRI-guide

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen