Systemet blir testet med et systemkamera. (Bilde: MIT)

HDR-video i realtime kan bli virkelighet

Ny bildeprosessor kan gi spennende muligheter.

En amerikansk forskningsgruppe ved MIT holder på å utvikle en ny type prosessorbrikke beregnet for mobiler. Hovedsakelig skal den klare å lage HDR-bilder på kun en brøkdel av et sekund, og i følge utviklerne selv vil det være så raskt at det også vil være mulig å bruke til video.

Den samme jobben kan i dag delvis bli gjort av installert programvare på smarttelefoner, men dette krever mer strøm og tar mye lengre tid. En representant fra MIT sier at de ønsker å produsere "en prosessor som kan utføre flere operasjoner i realtime, uten å bruke mer strøm enn en programvare ville brukt på det tilsvarende."

Foto: MIT

En annen spennende mulighet prosessorbrikken vil kunne tilby gi er å kombinere et bilde tatt med blits og et uten, for å forbedre bildekvaliteten i situasjoner med lite lys. Teknologien vil så bruke mest mulig informasjon fra bildet uten blits, siden dette har et mer naturlig lys, men i de mørke områdene vil det bli hentet tegning fra bildet med blits. På denne måten vil man slippe store deler av bildestøyen, uten å få et like kunstig lys man ville fått med blits.

Prosessoren har allerede blitt finansiert av den taiwanske produsenten Foxconn, noe som lover godt for at teknologien vil bli å se hos flere mobil- og kameraprodusenter, istedenfor at kun en produsent sikrer seg nyvinningen.

Les også: Bedre mobilbilder med ny teknologi

Kilde: MIT

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen