HD selger bedre enn DVD

HD-format krigen ser ut til å være over.

Blu-ray har så og si tatt over det amerikanske markedet.

Les også

Selger bedre enn DVD
Ifølge Ars Technica overtok Sony over 90 prosent av markedet med sitt Blu-ray format kort tid etter at Warner gikk ut og sa de ville støtte deres format. Salget av HD-DVD spillere sank derimot drastisk. Uken før Warner kom med sin avgjørelse ble det solgt 14.558 HD-DVD spillere. Uken etter gikk det kun 1758.

Det er ikke gode tall for Toshiba. På den annen side kan de skryte av at de sammen med Sony til nå har klart å selge flere HD-spillere, av begge formater, enn det ble solgt DVD-spillere årene etter at dette formatet kom.

Nordmenn venter på gjerdet
I Norge har derimot ikke markedet tatt av. Hos Elkjøp anser de ennå ikke HD-krigen for å være avgjort. De velger ennå å se an situasjonen og fortsette å selge begge formater. Det ser det også ut til at norske forbrukere gjør.

- Fra vår side er salget av HD-spillere, uansett format, veldig begrenset. Det er foreløpig innovatørene og ikke den gjevne nordmann som kjøper HD-spillere, opplyser Åshild Indreshøvde, informasjonsansvarlig hos Elkjøp.

De har i dag en HD-DVD spiller i sitt utvalg og de vil ikke slutte å selge denne selv om mange nå mener HD-DVD er et dødt format. Om det er mange som nå ønsker å kjøpe denne gjenstår det ennå og se.

Prien vil holde seg
På den positive siden kan det nå se ut til at prisene på HD-spillere og filmer vil synke, men nordmenn vil ikke se utslaget av dette riktig ennå.

- Hos Elkjøp vil vi gjøre vårt beste for å tiolby våre varer til lavest mulig pris. Men foreløpig ser vi ingen endringer i det norske markedet som tilsier at prisene vil synke med det første, forklarer Indreshøvde.

Når salget av HD-formater derimot starter for fullt her i landet, så er det godt trolig at prisene vil senke seg betraktelig også for oss.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen