HD-videokamera med harddisk

Mini-DV har lenge vært det ledende formatet for videopptak. Med 1 times opptakstid og en pris på ca 30 kr stykk for de billigste er de velkjente for alle norske hobby- og proffe fotografer.

HD-DV kom
For ikke lenge siden gjorde HDV sitt inntog og du fikk muligheten til å spille inn video med HD-kvalitet fra dine ferier.

Nå kan du glemme å spole i filmen og aldri bekymre deg for om kassetten du har i kameraet er tom eller ikke. Si velkommen til HD-harddiskopptakeren.

Lar gamle opptak bli urørt
HD-videokamera med harddiskopptaker skal gi deg knallgode bilder som du lett kan føre over til PC-en eller til harddisken du eventuelt har koblet til din TV. Med JVC GZ-HD7EY og Sony HDR-SR1 er mulighetene mange.

Hvis du noen gang har klart å ta over videoen med din datters 3-års dag trenger du ikke bekymre deg igjen. Begge kameraene kan tas opp 5 timer med topp kvalitet og når disken på 60GB er full er det bare å overføre materiale og ta opp på nytt. Kameraene leveres med batterier som varer i 90 minutter, men her er det fullt mulig å kjøpe med større batteri.

Kronglete format
Hvilket merke du velger er opp til deg, men Sony får kritikk for sitt valg av opptaksformat. De lagrer videoen i hva som kalles Avchd, et eget format skapt nettopp for kassett-frie videokameraer. Problemet er at dette formatet ikke aksepteres i de mest brukte redigeringsprogrammene foreløpig.

Dette vil trolig bli løst i nær fremtid, men det var nok derfor JVC valgte å heller bruke Mpeg-2 til slutt. På den annen side har Sony sitt kamera en langt bedre billedstabilisator funksjon.

Tester kommer
Teknofil vil gi deg fyldige tester av begge videokameraer i nær fremtid, men om du ikke kan vente så er kameraene allerede til salgs og prisen er ikke den verste. For Sony sitt kamera må du ut med litt over 10.000, mens JVC har en pris like over 14.000.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen