HD-Video lagres til minnekort

Kompakt men kraftig modell fra Sony
Kompakt men kraftig modell fra Sony

Vi har ved flere anledninger uttalt oss negativt om å lagre video til minnekort, rett og slett fordi minnekort var dyre og hadde liten kapasitet. Slik er det ikke lenger, og lagring til minnekort kan være en svært interessant løsning, da det krever liten plass, bruker lite strøm, og tåler mer fysisk påkjenning enn de andre løsningene.


Høydefinisjons videokamera
Tar opp til minnekort
Benytter AVCHD-formatet
Det minste og letteste HD-videokameraet til nå
Bruker Memorystick DUO og PRO DUO
Mer info om CX6EK og CX7EK i Produktguiden

Sony har nå lansert to modeller, CX6EK og CX7EK. Sistnevnte har en analog utgang som CX6EK ikke har. Ellers er de identiske.

Begge modellene minner mye om de tidligere omtalte SR7E og SR8E, både når det kommer til design og spesifikasjoner. Forskjellen er altså at CX6EK og CX7EK lagrer videoen til Memorystik DUO eller PRO DUO minnekort i stedet for harddisk. En annen forskjell er at du ikke har elektronisk søker på CX6 og CX7. Du kan kun benytte LCD-skjermen.

Løsningen gjør kameraet litt mindre og lettere, og det bruker marginalt mindre strøm. Vi kjenner ikke prisene på CX6 og CX7 ennå, men antar at de vil ligge lavere enn på SR7 og SR8. Men du må naturligvis legge prisen for minnekort på CX-serien.

Lite og hendig når du kan ta opp til minnekort.
Lite og hendig når du kan ta opp til minnekort.

Dersom du filmer stort sett korte sekvenser, og er i nærheten av utsytr for å legge videoene over på en PC, trenger du ikke all verdens minnekort. Skal du på langtur, trenger du mer, men i dag er ikke prisene på sånt særlig avskrekkende. Riktignok er Sonys proprietære Memorystick dyrere enn for eksempel SD-kort som Panasonic bruker, og det må tas med i vurderingen når du velger hva du vil ha, men du får 4GB til under 500 kroner, så helt ille er det jo ikke. 4 GB holder til mellom 30 og 85 minutter opptak, avhengig av kvaliteten du velger.

Disse modellene blir tilgjengelige i juni, og vi kommer tilbake med priser, straks de foreligger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen