HD-video i lommeformat

Vi har alltid vært litt skeptiske til disse videokameraene i lommeformat. De har stort sett vært en blanding av vanlig digitalkamera og videokamera, og fungert heller dårlig til begge deler.

Denne modellen er også en slik hybrid, med stillbildeopptak i 7 megapiksler og videoopptak i 1280 x 720 (720p). Med ISO-verdier helt opp til 1600, 10x optisk zoom og mulighet for manuell fokus, er det ikke noe i veien med spesifikasjonene.

Tidligere måtte man komprimere video svært mye for å få plass på et minnekort. I dag er minnekortene så store, at det ikke lenger er noe problem. Det er derfor mulig at denne modellen fungerer noenlunde bra.

Det er spennende å kunne ta opp HD-video med et lommekamera, og dersom det fungerer bra, og du også kan ta stillbilder med det, er det svært hendig og greit. Men hvorfor skal man da bruke et større videokamera og/eller et stillbildekamera? Det må være en hake her.

Det er selvfølgelig en utfordring med optikken. 10x zoom er lettere å lage med små sensorer enn med store. Fordi dette kameraet har ganske stor sensor til å være et videokamera (fordi det skal ha 7 megapiksler til stillbilde), blir optikken fort ganske stor, og vanskelig å lage god. Derfor er vi litt redd for at objektivet ikke er av det beste. Det er også vanskelig å lage et slikt objektiv lyssterkt. Lysstyrken på objektivet er ikke oppgitt, men vi antar at det er en del dårligere enn det du ser på dedikerte kameraer.

Men alt dette er bare spekulasjoner. Vi har lyst til å teste denne, så vi kan se hvordan de yter i forhold til mer normale kameraer og mer normale videokameraer.

Kameraet blir tilgengelig i april, og får en veiledende pris på 899 Euro.

For mer informasjon, se Produktguiden og Pressemelding i pdf-format.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen