HD-video fra JVC

JVC pleier å lansere modellene sine i relativ stillhet. Vi vet ikke om det er fordi de har små markedsbudsjetter eller fordi de er så trygge på produktkvaliteten at de ikke tror de trenger å gjøre så mye ut av det. Men dette videokameraet ser meget imponerende ut.

Alle andre HD-videokameraer i amatørmarkedet lagrer bildet i 1440x1080, enten de tar opp i høyere kvalitet eller ikke. JVC HD-Everio GZ-HD7 tar opp i 1920x1080, og lagrer i den samme oppløsningen. Det bør gi deg enda litt høyere kvalitet enn fra de andre. Nå skaldet sises at det er viktigere for bildekvaliteten med vertikal oppløsning enn horisontal, så man vinner kanskje ikke enormt mye. Dersom du ikke klarer å se forskjell, har kameraet også en opptaksmodus for 1440x1080, så du får lengre opptakstid på disken.

JVC satser hardt på opptakt til harddisk. Fordelene med dette er blant annet at det er mye plass til å ta opp video uten at du trenger å skifte medium. Det er også enkelt å overføre til PC for redigering. Ulempen er at det er vanskelig å bytte opptaksmedium dersom du trenger mer, og at de bevegelige delen i disken kan være utsatt ved støt og slag. Se mer om dette i egen artikkel

Kameraet har 10x optisk zoom i et Fujinon-objektiv med bildesatbilisator. Fujinon-objektiver brukes i stor grad innen TV-poduksjon, så de bør vite hva hva de driver med. Naturligvis er ikke det noen garanti for at dette objektivet er bra, men det øker sannsynligheten.

Objektiv og CCD-brikker
Objektiv og CCD-brikker

3 CCD-brikker gir bedre fargegjengivelse og dynamisk omfang, og brukes stort sett i de litt dyrere modelene (slik som denne).

Kameraet har en del manuelle funksjoner for de som ønsker det, og blant annet fokushjelp som gjør det lettere å fokusere manuelt. Det bør derfor oppfylle kravene til de aller fleste brukere. Vi har ikke testet det ennå, men det ser ut som det er fokusring på objektivet, noe de fleste foretrekker.

Hvis vi skal trekke for noe, må det være at kameraet bare har stereo-lyd. Panasonic og Sony har 5.1 surround i sine kameraer, som kan være en fordel noen ganger.

HD-Everio GZ-HD7 er ventet på markdet i april, og får en veiledende pris på 15999,- kroner.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen