HD-DVD billigere enn DVD

Toshiba sin annonsering av at de stopper produksjonen av HD-DVD kan gi en oppblomstring for formatet.

I det minste til lagrene er tomme.

Billige spillere
Nå dumpes nemlig både spillere og filmer i så og si alle butikker. Microsoft annonserte nylig at de vil selge sine eksterne HD-DVD-spillere til Xbox for 500 kroner stykke.

Hi-FI-klubben har allerede solgt ut sine kvalitetsspillere til samme pris som gode DVD-spillere. Trolig vil andre elektronikkjeder gjøre det samme.

Nå faller også prisen på filmene.

Billigere enn DVD
Free Record Shop setter nå ned prisen på alle HD-DVD-filmer til 99 kroner stykke. Sammenlignet med prisen på nye DVD-er tilsier dette at HD-DVD-filmer nå er billigere enn DVD-filmer.

- Vi har bestemt oss for ikke å handle inn flere HD-DVD-er og dumper prisen til 99 kroner stykke på de vi har på lager, forklarer innkjøpsansvarlig Roar Volden.

Om du vil ha King Kong, Casablanca eller Transformers i HD-format er dette et ypperlig tilbud. Nye filmer får du derimot ikke.

Gjennomtenkt markedsstrategi?
Det kan nesten virke som om dette er en strategi fra Toshiba sin side. Ved å stoppe produksjoen midlertidig kan de ha startet en ekstrem oppblomstring for sitt format.

Likevel er det nok ingen grunn til å juble for mye om du sitter på en HD-DVD-spiller, eller kjøper en på tilbud. Har Toshiba først sagt stopp vil de neppe starte noen ny kampanje for sitt format.

Men det er lov å glede seg så lenge det varer.

Les også:
HD-DVD eventyret er over
.
Klar for røverkjøp?

Er Blu-ray bedre enn HD-DVD?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen