HD-DVD-plater i 2006


HD-DVD-plater, her trippellag fra Toshiba

Det ser ut som om "write-once" HD-DVD-plater fra Hitachi Maxell og Mitsubishi Kagaku Media vil bli de første på markedet. Platene er planlagt for lansering omtrent likt med HD-DVD-spillere fra Toshiba, og får 15 GB kapasitet.

Plater som man kun kan skrive på én gang står visstnok for omtrent 87 prosent av markedet, dersom man ser på DVD-segmentet.

Plater basert på den konkurrerende Blu-ray-standarden vil bli annonsert mot slutten 4. kvartal i år. Forkjempere for HD-DVD mener standarden har sine fordeler fremfor Blu-ray, fordi den ligger nærmere dagens DVD-standard og vil bety mindre overgangskostnader.

Blu-ray kan imidlertid lagre større mengder data enn HD-DVD, noe som blir en av de viktigste argumentene til blant annet Sony for å velge denne standarden.

Det er mye penger involvert i kampen mellom Blu-ray og HD-DVD ettersom både Hollywood, musikkindustrien og hele IT-segmentet kommer til å benytte produktene. Begge standardene vil trolig eksistere en god stund fremover og benyttes i de segmentene de passer best - og noen leverandører vil satse på begge to.

(Kilder: Cnet, Infoworld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen