HBO Nordic slår full retrett
(Bilde: HBO Nordic)

HBO Nordic slår full retrett

Fjerner kravet om bindingstid.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Videotjenesten HBO Nordic fikk mye ris da den nordiske sjefen, Hervé Payan, uttalte til Hardware.no at «vi er HBO, vi trenger ingen prøveperiode» for ett år siden.

I motsetning til konkurrenter som Netflix og Viaplay, krevde HBO en bindingstid på 12 måneder for en pris på 79 kroner i måneden. Ville du være medlem fra måned til måned, var månedsprisen hevet til 129 kroner.

Nå, ganske nøyaktig ett år senere, slår HBO Nordic full retrett. På det sosiale nettverket Facebook opplyser selskapet at det blir «ett produkt, én pris». Alle kunder som er i bindingtid skal få denne opphevet.

Enklere for kundene

Dette betyr at nok en aktør har føyd seg inn i rekken av videotjenester på nett hvor normen er 79 kroner i måneden og ingen bindingstid. Ifølge HBO Nordic gjør dette ting enklere for både nye og eksisterende kunder, men tonen var annerledes i fjor:

– Vi er HBO, du vet hva du får. Dette er ikke en blind forpliktelse. Vi har holdt på i evigheter, og alle vet hvilke programmer vi har og hva vi vil tilby, sa Hervé Payan på spørsmål om hvordan selskapet rettferdiggjorde bindingstiden på ett år.

Flere utfordringer

HBO Nordic fikk bred lansering i Norge i februar, men ved en undersøkelse i vår hadde konkurrenten Netflix ti ganger så mange kunder. HBO Nordic har slitt med både bildekvalitet, den tekniske plattformen og tilgjengeligheten på ulike enheter.

I september ble HBO Nordic solgt, og Home Box Office Nordic Investment har nå tatt over 80 prosent av selskapet. Om dette har bidratt til å påvirke den nye prismodellen, er ikke kjent.

Flere tiltak på vei:
Dette skal HBO Nordic gjøre for å bli bedre »

(Kilde: HBO Nordic)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen