HBO og Apple skal snart lansere Netflix-konkurrent
(Bilde: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

HBO og Apple skal snart lansere Netflix-konkurrent

«HBO Now» blir en ren strømmetjeneste.

I begynnelsen av februar i år kunne vi melde at Apple gikk med planer om å lansere en Internett-basert TV-tjeneste, men uten at altfor mange detaljer hadde blitt avslørt. Nå kan blant andre Reuters og The Guardian rapportere at Apple visstnok har slått seg sammen med HBO om den nye tjenesten, som får navnet «HBO Now».

Det har lenge svirret rykter og spekulasjoner omkring en fremtidig strømmetjeneste fra HBO. Selskapet har allerede en strømmetjeneste som heter HBO Go, men dette er en tjeneste som kun er tilgjengelig for folk som allerede er HBO-abonnenter i USA. HBO Now er derimot en selvstendig strømmetjeneste, og blir således en mer direkte konkurrent til for eksempel Netflix.

I motsetning til HBO Go blir HBO Now en selvstendig strømmetjeneste.
I motsetning til HBO Go blir HBO Now en selvstendig strømmetjeneste. Foto: Twin Design/Shutterstock.com

Tilgjengelig på flere plattformer

Ikke så mye har vært kjent om tjenesten, men nå er det altså klart at Apple blir blant de første partnerne ved oppstarten av tjenesten. Det vil blant annet innebære at HBO Now trolig blir tilgjengelig via Apple TV. Dette er imidlertid ikke den eneste plattformen HBO skal satse på, da selskapet visstnok også skal ha planer om å gjøre strømmetjenesten tilgjengelig på Amazon, Roku, Xbox og PlayStation.

For øvrig kan Bloomberg melde at også Google skal være i dialog med HBO, formodentlig med sikte på å legge inn støtte for HBO Now på for eksempel strømmepinnen Chromecast og andre enheter. 

Det er ennå uvisst akkurat når den nye tjenesten skal lanseres. Ifølge The Guardian skal Apple ha antydet at den vil komme på plass i april, som er tidspunktet for premieren på den nye sesongen av HBOs superpopulære TV-serie «Game of Thrones».

Trolig dyrere enn Netflix

Som The Guardian tidligere rapporterte skal HBO Now i første omgang kun lanseres i USA, samt to uspesifiserte, internasjonale markeder. Selskapet skal imidlertid ikke ha avkreftet at strømmetjenesten også blir tilgjengelig andre steder i verden på et senere tidspunkt. Om den blir lansert her til lands vil den antakelig enten erstatte eller komme i tillegg til den eksisterende strømmetjenesten HBO Nordic.

Prisen er også uviss, men HBO-sjefen Richard Plepler skal tidligere ha gitt uttrykk for at tjenesten blir noe dyrere enn Netflix siden det blir et «premium-produkt». Ifølge HBO skal flere detaljer om tjenesten avsløres senere. Apple har ennå ikke kommentert saken.

I mellomtiden blir Netflix stadig bedre: Nå er det bekreftet at tjenesten får betydelig bedre bildekvalitet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen