Test

Hayley Sales - Sunseed

Hayley Sales er ingen dyktig selger. Albumet hennes gjør sitt ypperste for å demotivere lytteren det første kvarteret, før det dvaskt tar seg opp etter hvert.

Solvarm sirup

Frøken Sales blir for standardisert og kjedelig.
Frøken Sales blir for standardisert og kjedelig.

"Sunseed" introduserer seg selv med Jailcell Mind. En riktig slapp, akustisk gitar følges opp av Sales´ stemme som kan minne litt om Colbie Caillat eller Norah Jones på sitt aller slappeste. Man kan trygt kalle åpningssporet en heller uinteressant affære. Videre følger What You Want som er et typisk eksempel på helt grei kafémusikk: Avslappet gladpop for sensommerens uteservering. Ved konsentrert lytting er den derimot mindre givende enn først antatt. Vi kan slå det fast med det samme: Resten av platen består i all hovedsak av enkle, gitarbaserte poplåter med en kvinnelig sangerinne som gjør så godt hun kan.

Når Keep Drivin´ ruller ut av høyttalerne blir det for første gang overtydelig at frøken Sales har hørt mye på Jack Johnson. Paint By Numbers er en svimlende, sirkulær godlåt med drøy sirupskonsistens. Her møter vi en uventet god melodi med matchende akkompagnement, men sangens lengde kunne gjerne vært kuttet ned med tjuefem prosent. Likevel er dette et av platens bedre spor. Siste låt før vi er midtveis heter Wished You Were Here og er en solvarm bossanova med like mange mothaker som en fersken.

Overflødig sentrum

Alt sangerinne og debutartist Hayley Sales puster frem mellom stemmebåndene er rent og pent, men den store gjenkjennelsesfaktoren uteblir. For å kunne bære en hel plate trengs solide, varierte låter. Spesielt når vokalist og hovedperson er ute av stand til å variere sitt uttrykk utover det et jevnt minimumskrav tilsier. Dessverre kan ikke debutplaten by på nevneverdig instrumentelt mangfold, og melodiene kunne med fordel hatt mer egenart. Likevel er det et visst håp å spore på den fjorten spor lange debuten.

Potensialet er der, i alle fall om Haley Sales våger litt mer.
Potensialet er der, i alle fall om Haley Sales våger litt mer.

Men før håpet gnistrer til, får vi servert tre ufattelig kjedelige låter på rekke og rad: Midtveis i platen finner vi nemlig Traffic, Bubble In Disguise og Farmers. "Sunseed" hadde ikke tapt på å fjerne disse tre bidragene, da de irriterer mer enn de gleder med sin standardiserte, britiske damepop. Over i siste halvdel forsøkes det i det minste å rette opp dette uheldige inntrykket.

Fugl og fisk

All Roads Lead To Jamaica leverer selvsikre reggae-takter med kledelig melodi, og er blant platens brukbare låter. Too Much stikker seg på snodig vis ut som en av platens mest sannsynlige hits. Det akustiske lydbildet er rotete og akkompagnementet slitsomt, men likevel er dette en låt med potensiale. Melodisk kunne den like gjerne vært skrevet i 1998, og dessuten ville den fungere langt bedre i en elektronisk versjon.

I´d Rather Be Lost er en av disse sangene som kunne fått et popularitetshopp dersom den ble brukt i Idol-sammenheng. Den behagelige og lettfordøyelige popsangen har en søt melodi og hyggelig, velplassert koring. Også denne kunne vært arrangert på en mer spennende måte. Melankolske, nesten-instrumentale Invisible Cities er en meget vellykket pausefisk, og etter den gjennomsnittlige gitarballaden Dragonfly Eyes avsluttes "Sunseed" med det delikate, lille høydepunktet Braille, som sender tankene mot Tori Amos og sen PJ Harvey.

Konklusjon

"Sunseed" er en svært akustisk og nokså ensporet plate med sporadiske innslag av gode melodier. Hayley Sales er en artist som kan vokse seg inn i en fin artistkarriere hvis hun motet og viljen å gjøre materialet mer spennende. Foreløpig ligner dette for mye på for mange til at hun vil vekke særlig begeistring blant den gjengse pop-publikummer. Større innslag av elektronisk lydbilde og/eller en noe mer uortodoks harmonisering ville løftet denne CD-en betraktelig.

Hayley Sales Sunseed   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen