Test

Haust - Ride The Relapse

Undergrunnsbandet Haust startet opp i hjembyen Notodden som et purt norskt black metal-band. Lang tid er gått siden den gang, og nå som debuten endelig er i butikkene har lydbildet blitt invadert av diverse skitten punk, rotete noise rock og en generell dose ondhet. "Ride the Relapse" byr på ingenting annet enn ekstremhet i musikkform, en sjanger hvor det lett kan svinge begge veier.

Garder deg

Det går ikke lange stunden fra CD-en settes i spilleren til musikken presses ut av høyttalerne med en kraft man kjenner dypt inne i sjelen. Musikken er rask og vrien, med en tung gitar vrengt herfra til månen. Vokalist Vebjørn Mollberg er det første som imponerer, med både sine hylende screams og onde grunts. Den generelle viljen og kraften bak prestasjonen hans er ingenting annet enn fantastisk, og det gir resultater.

Bandet har selv uttalt at deres største inspirasjon har vært norske Darkthrone, noe som merkes i både vokalen og de raske, mer eller mindre formløse låtene. Instrumentalt sett er også musikken unormalt samspilt og krevende enn hva man ellers kommer over av uavhengige undergrunnsmetallere; trommene og gitaren jobber godt sammen for å skape noen tekniske, men fortsatt skremmende kraftige vendinger.

Haust opptrer på årets Øya festival.
Haust opptrer på årets Øya-festival.

Forvirrende

Det virker som om Notodden-rockerne har jobbet hardt for å få musikken sin ond som bare helvetica, men har i prosessen glemt en viktig ingrediens; melodien. Når man klarer å skape et riff av kun én akkord, for så å holde den tonen gjennom en hel låt, da må man nesten forvente at publikum mister interessen. Selv om sangene er fullspekket med kule breaks og instrumentale rariteter, mangler de det overordnede melodiske kartet som skal lose lytteren videre. Enkelte sanger kan minne mer om feilslåtte bandøvinger enn komplette låter, i og med at de er såpass uklare i form og melodi at lytteren ikke klare å henge med.

Det skal dog sies at Haust lykkes innimellom. Låtene Itch og The Filth er eksempler på oaser i en ørken av meningsløshet. Disse sangene fanger lytterens interesse og klarer å holde den i de to minuttene de varer. For ja, sporlengden er svært kort, en tendens bandet trolig har plukket opp fra punken, i klar kontrast til sortmetallens ofte svært lange verker.

Konklusjon

For deg som går på konsert for å utvide nakkens sirkulære hurtighet er nok "Ride the Relapse" midt i blinken. Tungt, raskt og kraftig, med en eksepsjonell vokalist fra øverste hylle. For oss andre som setter pris på en gjennomtenkt og spennende CD som stadig tilfører noe nytt, er nok dette noe man rygger unna.

Haust Ride the Relapse   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen