Hattrick fra Nokia

Om knappe ti dager går den gigantiske teknologimessen CeBIT av stabelen, og vi kan forvente oss rekke på rekke med lanseringer av håndholdte godsaker. Nokia bestemte seg imidlertid for å tjuvstarte på festen, og sniklanserte i dag hele tre nye modeller.

Slagkraftig oppfølger til 6230
Den mest interessante telefonen er utvilsomt 6230i, som er en kraftig oppgradering av den populære modellen 6230 - en telefon som har slått godt an både blant businessbrukere og ungdom.

Til tross for at Nokia har vært svært påpasselige med å frigi informasjon, er det godt over et halvt år siden ryktene omkring 6230i begynte å versere.

Kameraet har nå fått en svært velkommen oppgradering, og greier nå å ta bilder med en oppløsning på hele 1280 x 1024 punkter.

Med en vekt på knappe 99 gram vil enheten dermed bli en av de desidert letteste megapikseltelefonene på markedet.

Skjermrevolusjon på gang?
En av grunnene til at 6230 har slått så godt an er den gode TFT-skjermen, som til tross for en oppløsning på 128 x 128 punkter greier å vise et veldig skarpt bilde.

6230i har imidlertid alle forutsetninger for å få forgjengerens skjerm til å fremstå som blass og utdatert. Til tross for at den fysiske skjermstørrelsen ikke har økt en millimeter, har Nokia nemlig greid å presse inn en oppløsning på hele 208 x 208 punkter. Det er dermed ikke helt utenkelig at vi står overfor en av de skarpeste skjermene noensinne.

I tillegg til at skjermen blir mye skarpere, åpner oppløsningen for å bruke mye mindre skriftstørrelser og ikoner. Dette gjør at man får plass til mye mer informasjon på skjermen samtidig.

Holder PPT-lovnad
Nokia kom for noen måneder siden med et løfte om at alle modellene som lanseres fra og med 2005 skal ha Push To Talk. Produsenten har til nå vært svært flinke til å holde ord, og har selvfølgelig utstyrt 6230i med denne funksjonen.

For ordens skyld: Push To Talk er en funksjon som lar deg bruke telefonen som en vanlig walkie-talkie. Det vil si at man kan trykke ned en tast og snakke inn i mikrofonen, for så å sende en øyeblikkelig lydmelding til en annen telefon. Det forutsettes at både sender og mottaker har støtte for funksjonen.


Nokia 6230i kan ellers by på samtlige funksjoner som var til stede på forgjengeren. Den musikkavhengige får gleden av å bruke både radio og den integrerte musikkspilleren i telefonen. Telefonens støtte for MMC-kort gjør at man kan utvide minnet, og dermed få plass til store mengder musikk og annen data.

Blåtannfunksjonen er selvfølgelig også på plass, slik at det er lettvint både å overføre data og å bruke blåtann-headsett. Sistnevnte har blitt et stadig mer normalt syn i bybildet det siste året.

Nokia oppgir at 6230i vil ha en pris på rundt € 350 før skatter og avgifter. Vi vil gjette at den endelige prisen vil ligge på rundt 4000 kroner når telefonen dukker opp i de norske butikkhyllene. Telefonen skal etter planen slippes på markedet i løpet av andre kvartal i år.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen