Hat-trick fra Motorola

Motorola sitter absolutt ikke på bakbena, og har nå annonsert tre nye og lovende GSM-telefoner, som alle har egenskaper som er ment for å skape en bedre lydopplevelse og underholdningsverdi.

C650 er en trippelbånds kameratelefon som etter alt å dømme er rettet mot ungdom og folk som ikke trenger et hav av funksjoner, men som allikevel vil ta i bruk multimedia på telefonen sin.

Kameraet på telefonen har en oppløsning på 640 x 480 piksler, samt støtte for å zoome inn på motivet opp til fire ganger. Hvor bra bildene tar seg ut på skjermen, som har en noe svak oppløsning på 128 x 128 piksler, er en annen sak. Fargedybden er på 65.536 farger.

Telefonen har videre både muligheter for å bruke Mp3-filer som ringetoner og støtte for å spille av video i Mpeg4-format. Det som dessverre setter klare begrensninger for disse funksjonene er et temmelig svakt minne på 2 MB, noe som er rundt halvparten av størrelsen til en gjennomsnittlig musikkfil i Mp3-format.

Motorola E398 er en mer eksklusiv modell, og er blant annet utstyrt med en 176 x 200 pikslers TFT-skjerm med 65.536 farger.

Telefonens kamera har en oppløsning på 640 x 480 piksler og har blitt utstyrt med blitz for å gjøre det mulig å ta bilder mens man befinner seg innenfor mer eller mindre mørke omgivelserr.

E398 har videre fått en integrert Mp3-spiller, noe som sammen med innebygde stereo-høyttalere burde kunne redde stemningen hvis strømmen går når man er på vorspiel. Telefonen er utstyrt med et minnekort av typen SanDisk T-flash, som har en kapasitet på 64 MB, noe som holder til rundt en time med musikk i Mp3-format.

Også denne telefonen har støtte for å bruke Mp3 som ringetoner, noe som sammen med de kraftige høyttalerene kan tenkes å fremkalle mang et nysgjerrig blikk når telefonen ringer på bussen.

For å overføre data mellom telefonen og en datamaskin kan man enten bruke Blåtann eller USB-kabel.

Motorola E680 er den tredje telefonen fra Motorola som bruker operativsystemet Linux, og kan by på kraftigere maskinvare enn man finner på de aller fleste andre telefoner.

Blant annet har telefonen fått en trykkfølsom QVGA-skjerm med en oppløsning på hele 340 x 320 piksler og en fargedybde på 65.536 farger. Videre har enheten støtte for 3D-grafikk, og er utstyrt med en 8-veis joystick, noe som burde kunne tilfredstille enver spillentusiast.

Telefonens kamera har en oppløsning på 640 x 480 piksler, og muligheter for å zoome 8 ganger. Man kan også ta opp og spille av videofiler.

Også musikkelskere får tilfredstilt sine behov, E680 har nemlig både FM-radio og innebygget Mp3-spiller. Telefonens høytalere greier i tillegg å levere surround-lyd, akkurat som den omtalte telefonen Sendo X. Om man oppnår en lydkvalitet som kan måle seg med høyttalerene i TV-stua er lite sannsynlig, men det er allikevel liten tvil om at dette blir en av de feteste multimedieenhetene på mobilmarkedet.

Internminnet på enheten er på 48 MB, men det er muligheter for å utvide dette med opp til 1 GB ettersom E680 har støtte for å bruke SD-kort. For å overføre data kan man enten bruke Blåtann eller USB-kabel.

C650 og E398 blir sluppet på markedet allerede i andre kvartal i år, mens E680 mest sannsynlig blir sluppet etter sommerferien en gang. Hvilken prisklasse de tre modellene kommer til å ligge i er ennå uklart.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen