(Bilde: Intel)

– Haswell-serien skal få 20 nye modeller

Så mange som 20 nye prosessorer er ventet når serien oppgraderes.

Haswell satte den nye standarden for batteriutholdenhet da den landet på forsommeren i fjor. Det ble ikke lenger uvanelig å se både syv og åtte timer i våre batterimålinger av bærbare datamaskiner, i tillegg til at grafikk- og prosesseringsytelsen ble bedre.

Tidligere denne måneden kom meldingen om at flere av de eksisterende Haswell-prosessorene skulle dumpes i pris, og det er derfor ikke helt overraskende at ryktemølla Digitimes i dag kan fortelle at nye modeller av Intels effektive prosessorer snart står på trappene.

Ventemat

Noen flunkende ny prosessorgenerasjon er det imidlertid ikke snakk om, til tross for at Intel etter planen allerede på tampen av fjoråret skulle ha sluppet sin Haswell-etterfølger, Broadwell.

Denne prosessorgenerasjonen, som vil bli den første som produseres med 14-nanometer-teknologi, ble imidlertid utsatt i oktober i fjor med lovnader om lansering i første kvartal 2014. Ifølge Sweclockers kan denne lanseringen nå være utsatt igjen, til tredje kvartal i år.

Høyere klokkefrekvens

Da er det godt nytt for utålmodige sjeler at andre-generasjons Haswell-prosessorer vil by på høyere standardfrekvenser enn tidligere. Frekvensøkningen er dog foreløpig det eneste som er kjent om den nye oppdateringen, i tillegg til modellene. Om nye funksjoner er på plass, eller ha som skjer med strømforbruket er også ukjent.

Hele 20 nye modeller er ventet, og blant de mest interessante finner vi Core i7-4790, i5-4690, i5-4590 og i3-4360. I tillegg kommer spesielt strømgjerrige varianter i S- og T-serien.

Selv om lanseringen er ventet i mai, vil nok ikke de nye prosessorene være tilgjengelig for å plukkes opp fra butikkhyllene før i slutten av måneden eller tidlig i juni.

Broadwell kommer senere enn ventet:
Men spesifikasjonene til dens etterfølger, Skylake, kjenner vi likevel til »

(Kilder: DigiTimesSweClockers)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen