Haswell overklokket til dobbel hastighet
(Bilde: 21653783, iStock)

Haswell overklokket til dobbel hastighet

Tar skikkelig av selv før den er lansert.

Som vi fortalte for noen uker siden blir det mye enklere å overklokke Intel-prosessorer fra og med neste generasjon, ved navn Haswell. Dette er det allerede minst én driftig sjel som har dratt fordel av, og overklokket et testeksemplar til over 7 GHz.

Testeksemplaret var en Intel i7 4770k, som i utgangspunktet kjører en frekvens på 3,5 GHz. Dermed har overklokkeren, som går under navnet «rtiueuiurei», klart å doble hastigheten i kjernen, ifølge Techpowerup.

Høy spenning

De siste årene har prosessorfabrikantene som regel lagt begrensninger på hvor mye det gikk an å skru opp blant annet bushastighet og multiplikatorer. Dette er altså Intel på vei å bevege seg vekk fra, og i en skjermdump Techpowerup har fått tak i, kommer det frem hva slags verdier «rtiueuiurei» har benyttet for å oppnå sitt imponerende resultat.

Bushastigheten er satt til 91,07 MHz, multiplisert hele 77 ganger. Kjernespenningen er på sin side satt til hele 2,56 volt, for å holde det hele stabilt. Dette kan såvidt vi ser ha blitt muliggjort av Intels nye iVR-teknologi, som innebærer at selve prosessoren kommer med en integrert kontroller for spenningsregulering.

I teorien skal det være gjennomførbart å kjøre en multiplikator på 80x ved bushastighet 100 MHz på Haswell-kjernen, så 7012,65 MHz kjernefrekvens blir neppe stående som en rekord i fryktelig lang tid. Siden vi fortsatt har en måned igjen til prosessoren lanseres, må vi like fullt få gratulere rtiueuiurei med sin prestasjon.

Vil du vite mer om Intels Haswell?
Slik blir Intels neste generasjon prosessorer »

(Kilde: Techpowerup)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen