Hasteoppdatering for IE

Microsoft har lagt ut ny sikkerhetsoppdatering for Iinternet Explorer. Microsoft pleier å legge ut sikkerhetsoppdateringer den andre tirsdagen i hver måned, altså neste gang skulle det blitt 11. august. Men noen sjelden gang gjør selskapet et unntak, når det anses å haste med en oppdatering.

Oppdateringen som legges ut nå gjelder Windows XP (IE 6/7/8) og Vista (IE 7/8), og gjelder et hull som gjør det mulig for angripere å kjøre potensielt skadelig kode på maskinen.

Grunnen til at denne oppdateringen haster såpass er at sårbarheten skal onsdag demonstreres på sikkerhetskonferansen Black Hat som arrangeres i Las Vegas. Det er allerede blitt lagt ut en video som viser hvordan forskere kunne forbigå en mekanisme som brukes til å deaktivere dårlige ActiveX-kontrollere. Deretter kunne de utnytte svakhetene ActiveX-kontrolleren, og på den måten kjøre skadelig kode på maskinen.

Det er ikke snakk om et nytt hull – en av forskerne skal ha gjort Microsoft oppmerksom på det allerede for ett år siden, men det er altså først i dag at det tettes, dagen før det skal demonstreres. Detaljene rundt sårbarheten er riktignok ikke blitt avslørt, men det kommer nok til å bli ettertraktet blant crackere.

Oppdateringen kan lastes ned via microsoft.com, men den er også tilgjengelig via Windows Update, og blir installert via automatisk oppdatering av Windows.

(Kilder: Neowin, PC World.com, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen