Hasselblad lanserer H3D sammen med nytt fotoblad

Sensoren i begge versjoner av det nye kameraet måler 48x36mm og er dermed større enn i de fleste andre digitalkameraer, faktisk nøyaktig dobbelt så stor som en standard filmrute eller fullstørrelse sensor, noe Hasselblad gjør et stort nummer av, ikke uten grunn. Det er interessant å merke seg at sensoren er like stor i begge versjoner av kameraet, og at 22 mp versjonen derfor godt kan tenkes å ha ekstra gode støyegenskaper. Hasselblad nevner ikke dette spesielt i sin pressemelding, men de annonserer at kameraene skal begge være utstyrt med deres nye metoder og teknologi for støyfjerning.

Selv om H3D er designet fra grunnen av som digitalkamera har ikke Hasselblad glemt sine trofaste filmbrukere; et filmbakstykke, trolig for 120 mellomformat-film, vil også bli gjort tilgjengelig. H3D later til å bli et spennende men dyrt kamera som hovedsaklig er tiltenkt proffer med dyp lommebok - som vanlig fra Hasselblad altså.

Sammen med H3D lanserer Hasselblad også sitt nye magasin "Victor", oppkalt etter den svenske grunnleggeren Victor Hasselblad. Hasselblad har fra før "Hasselblad Forum" som hittil har blitt utgitt fire ganger i året men er nå fjernet fra Hasselblads websider, så man kan nå bare spekulere om man har bestemt seg for å avslutte sitt gamle magasin til fordel for nye "Victor". Det ville i så tilfelle vært synd, for "Forum" er etter undertegnedes mening et av de absolutt beste fotografimagasinene på markedet i dag, til tross for at det er såpass nært koblet til en kameraprodusent. "Victor" ser likevel ut til å bli et spennende produkt, selv om vinkling og stil ser ut til å bli mer moderne enn gamle "Forum" var.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen