Hasselblad har nye eiere

Tysk-Svetsisk firma kjøpte opp kameraprodusenten forrige måned

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ventizz Capital Fund, et tysk-sveitsisk investeringsfirma, kjøpte opp den svenske kameraprodusenten tidligere denne måneden. Selgerne skal være Shriro Group, et Hong Kong-basert distribusjons og produksjonsfirma. De har vært Hasselblads eiere siden januar 2003.

Til tross for at nyheten om dette har gått verden over i flere dager, er det ennå uvisst hvor mye Ventizz Capital Fund betalte for kjøpet. Som kameraprodusent ble Hasselblad verdenskjent i 1962 etter at deres kameraer og utstyr ble brukt i romekspedisjoner av NASA. Hasselblad var det første kameraet på månen.

– Etter nesten åtte år med eierskap av den Hong Kong-baserte Shriro gruppen, beveger nå Hasselblad seg tilbake til sine europeiske røtter. Ventizz har en svært imponerende finansieringstamtavle i teknologimarkedet og vårt felles fokus vil nå være på å opprettholde vår markedsledende posisjon og utnytte potensialet vi ser i helt nye markeder, sa Larry Hansen, kameraprodusentens styreformann og administrerende direktør under pressekonferansen tidligere denne måneden.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen