Anmeldelse
Leketøysfigurene fra G.I. Joe har fått sin egen spillefilm som nå har kommet på Blu-ray.

Hasbro-leketøy i HD

James McCullen (Christopher Eccleston) og hans firma M.A.R.S. har funnet opp et nanoteknologisk våpen som kan ødelegge hele byer. NATO har kjøpt fire stridshoder som blir transportert under ledelse av Duke (Channing Tatum) and Ripcord (Marlon Wayans), men under transporten blir de angrepet av Baroness (Sienna Miller) og noen supersoldater. I siste øyeblikk blir de reddet av en elitestyrke kalt Alpha Team fra topphemmelige G.I. Joe, og eventyret for å stoppe stormannsgale våpenleverandører og vitenskapsmenn har begynt!

G.I. Joe: The Rise of Cobra er i det store og hele basert på en leketøysfranchise og en tegnefilmserie. Verken det originale kildematerialet eller denne filmen er realistisk eller tar seg selv så høytidelig, og derfor blir vi servert fargerike actionfigurer i full størrelse med fantasifull teknologi og haugevis av eksplosjoner.

Pang i Paris

Stephen Sommers (The Mummy-filmene) har gitt seg hen til det glade 80-tallet for inspirasjon av en franchise som sikkert vekker nostalgifølelse for de som har lekt med figurene samtidig som den moderne stilen i filmen vil appellere til dagens unge folk. Karakterenes eneste mål er å vise frem sine kule egenskaper, ytre noen klisjéfulle replikker og se bra ut mens kulene fyker rundt dem. Fungerer det? Joda, til en viss grad.

G.I. Joe er en strålende actionfilm med utrolig gode sekvenser som inneholder de obligatoriske elementene fart og spenning, eksplosjoner, sverdkamper, nevekamper, skyting, biljakter og onde, ansiktsløse soldater som dør i hopetall. Biljakten i Paris er det fremste eksemplet på hva denne filmen gjør bra. Det er intenst, uhyre vellagd og, ikke minst, underholdende! Selv om ikke den øvrige historien og fortellingsteknikker holder mål, gjør i alle fall actionsekvensene det. Og ettersom de utgjør mesteparten av filmen, er vi heldige sånn sett.

Klamme klisjeer

Den bakomliggende historien er nedprioritert, og det synes. G.I. Joe er en stor samling med klisjeer og velkjente fortellingsgrep de fleste filmseere har lært seg i blinde, som for eksempel det patetiske kjærlighetsforholdet mellom Ripcord og Scarlett (Rachel Nichols). Det samme gjelder den "tragiske" bakgrunnshistorien til de sverdsvingende "brødrene", og til en viss grad forholdet mellom Duke og Baroness. Historien som involverer Rex (Joseph Gordon-Levitt) er faktisk litt spennende, men kritiske øyne skjønner nok tegningen fortere enn eksplosjonene rekker å dukke opp.

Når det er sagt må jeg også få meddele at jeg er ikke annet enn imponert over rollebesetningen. Kjente og kjære fjes dukker opp overalt, og det trekker opp. I tillegg til de jeg allerede har nevnt kan jeg jo ramse opp Adewale Akinnuoye-Agbaje, Christopher Eccleston, Ray Park, Jonathan Pryce, Saïd Taghmaoui, Arnold Vosloo og Dennis Quaid, for å nevne de åpenbare. Det måtte bare nevnes, for jeg lot meg i alle fall imponere. G.I. Joe har kanonbra actionscener og en veldig flott skuespillerstab som gjør en god jobb, men hvis man er på jakt etter en god, meningsfull historie uten latterlige klisjeer, så er nok ikke denne filmen for deg.

Konklusjon

Følg oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

G.I. Joe er harry, men fremdeles veldig underholdende og full av sprudlende energi. Det filmen mangler i god fortelling tar den igjen på adrenalinplanet. Historien er ikke utelukkende cheesy, mye av det vi blir presentert for er også fantasifullt og fargerikt, og det trekker i alle fall ikke ned. Til syvende og sist er G.I. Joe en helt grei filmopplevelse for den som faller midt i mellom å være actionfantast og elsker av litt tyngre filmer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen