Test

Harsh Times

Jim Davis (Christian Bale – "Batman Begins" og "American Psyhco") har vært soldat i seks år, og er nå tilbake i L.A. Kjæresten hans bor i Mexico, og planen hans er å få en jobb i L.A.P.D. for så å kunne bringe henne over grensen og gifte seg med henne. Han sliter med mareritt fra sine dager i Irak, men håper at en stabil jobb og giftemål med Marta skal ordne tilværelsen. Drømmebobla sprekker når politiet ikke vil ha ham. Sakte og sikkert går det til helvete med Jim. Det blir rett og slett harsh times.

Sammen med sin venn Mike (Freddy Rodriguez- "Six Feet Under") kjører de rundt for å få seg en jobb. I stedet for å lete aktivt drikker de seg fulle og roter seg bort i mye tull i gjengområdene i South Central.

Realistisk og psykologisk

"En øl til før vi letter videre etter jobb?"

I denne action-thrilleren av David Avyr (Training Day) blir vi slengt inn i hverdagen til småkriminelle kompiser som leter etter ærlig jobb. Kameratene blir fremstilt som gode venner, som selv om de er glade i sine kvinner, ikke har noe imot å lyve eller å drikke seg fulle i stedet for å gjøre det de skal. Etter hvert havner de på skråplanet og blir involvert i kriminelle saker. Plutselig må de forholde seg til å leve i en verden hvor et menneskeliv ikke er verdt noe som helst.

Jims mentale helse blir gjennom hele filmen fremstilt som litt uryddig. Han sliter med mareritt som vi får visuelt fremstilt i hans hode. Når ting begynner å gå imot ham beveger han seg stadig nærmere et sammenbrudd. Hans vei mot randen er forresten fiffig illustrert av filmskaperne. Hver gang det klikker for Jim sitter vi nemlig inni hodet hans, og opplever hvordan verden blir et slørete sted i gultoner. Intensiteten på det hele øker i takt med Jims stadig mentale meltdown.

Blodig, og til tider kjedelig

Jim og Mike har et solid vennskap.
Jim og Mike har et solid vennskap.

Filmen har en gode scener og et greit plott, men klarer ikke helt å fenge. Vennskapet mellom kameratene er flott fremstilt, og psyken til Bale godt skildret. Likevel er filmen forutsigbar nok til at man forstår hvor det bærer hen.

For mye blod, narkotika og uetisk oppførsel gjør at denne filmen en atten års aldersgrense. Skuespillerprestasjonene derimot er det ikke noe å utsette på, både Bale og Rodriguez spiller godt og realistisk. Og man kjenner seg igjen i vennskapet mellom de to, selv om man får en viss forakt for hvor langt de drar det hele.

Konklusjon

"Harsh Times" er kort sagt en blanding av masse blod og en viss grad av sentimentalitet som holdes oppe av godt skuespill. Filmen er både realistisk og har et fengende plott, men har alt for mye dødtid. At utgivelsen er strippet for ekstramateriale hjelper heller ikke.

Harsh Times   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen