Test

Harmony 555 versus Prestigo 8

Testresultater

Testresultater

Multifjernkontroller er en løsning for å rydde opp i det stadig voksende antallet fjernkontroller på stuebordet, og det finnes utallige varianter og prisklasser. Noen er enklere enn andre å bruke, samt at det er store forskjeller i hvor enkle de er å programmere.

Vi har hatt en duell mellom to av markedets rimeligere multifjernkontroller, representert ved Philips Prestigo 8 i det ene hjørnet og Logitech Harmony 555 i motsatte. Begge imponerer, men det er kun en av dem som blir stående som vinner.

Installasjon
De to kontrollene har forskjellige måter å bli programmert og konfigurert. Prestigo konfigurerer og installerer du direkte på kontrollen, mens Logitech sin modell blir konfigurert via programvaren som medfølger via en PC med internettilgang.Begge modeller har et bredt antall forskjellige merker de kan betjene og du har mulighet for forhåndsprogrammerte handlinger på begge to, slik at du kan få opp handling som for eksempel ”Watch TV”, der kontrollen slår på og velger riktig innstillinger på de produktene du benytter når du ser TV.Tiltross for at de har forskjellige måter å legge inn produkter og handlinger, er begge kontrollene enkle å sette opp, med logiske og godt forklarte fremgangsmåter. Fordelen med Logitech sin programvare er at du får en litt bedre oversikt over hvilke produkter som er med i handlingene, og hvordan de skal forholde seg til hverandre.

Forskjeller
Begge modellene har skjerm, der Philips sin kontroll har en fargeskjerm, mens Harmony har en enklere display med sorte bokstaver og ens farget bakgrunnsbelysning. Fargeskjermen er nokså liten, og har ingen god tydelighet, med litt problematisk innsynsvinkel. Harmony på sin side har også små skrift, men er tilgjengjeld litt større og enklere å tyde i mye belysning.Som multifjernkontroll er formålet å kunne avlaste flere andre kontroller, og her klarer Harmony 555 å håndtere opptil 15 enheter, mens Philipsen på sin side gir deg mulighet til å styre opptil åtte enheter.Kontrollene har belyste taster, men er nokså forskjellige å betjene. Philips Prestigo 8 har et joggehjul som raskt kan bla deg gjennom menyer og valg, men som i begynnelsen krever noe tilvending. Harmony har mer ordinære taster med noe mindre tall på kontrollen, slik at den er noe vanskeligere å tyde enn det Philipsen er.

Hvem vinner?
Prismessig er begge disse kontrollene vinner, med en pris rundt 500-600 kroner er det absolutt slik at du får mye for pengene, der du med begge fjernkontrollene kan styre flere enheter.

Allikevel er det også en del forskjeller på disse modellene, og Harmony-en gir mest for pengene etter vår oppfatning.

Begrunnelsen for at Logitechs modell går av med seieren er flere, deriblant det at den har mulighet til å styre flere enheter, er mer smidig og kompakt og har en bedre skjerm, tiltross for at begge er litt utydelige på hver sin måte. Har du tilgang til en PC, er det også en enklere prosedyre å konfigurere Logitech sin modell, spesielt med tanke på å sette opp forhåndsprogrammerte handlinger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen