Harman Kardon lanserer GPS

Finn frem i storbyen med Harman Kardon. Ja, faktisk, de som lager høyttalere.
Finn frem i storbyen med Harman Kardon. Ja, faktisk, de som lager høyttalere.

Harman Kardon GPS-500

 

Minnekapasitet: 2 GB, kan utvides med MiniSD-kort.
Funksjoner:
Navigasjon, videoavspilling, audioavspilling
Filstøtte:
PlaysForSure, MP3, MP4, WMA, ASF, WAV og OGG

Beskrivelse: Satelittnavigasjon og multimediaavspiller

Det satses på nye hester hos Harmon Kardon, som denne uken lanserer en GPS for bil. Den nye GPS-en har fått navnet GPS-500 Satellite Navigation System.

Harman Kardon er fra før kjent her til lands for sitt Hi-Fi-utstyr, og GPS er et helt nytt marked for produsenten.

Nykommeren har en skjerm på fire tommer, og er i bredskjermformat i oppløsningen 320 x 240 piksler. Produsenten selv beskriver brukegrensesnittet som enkelt i bruk. GPS-en kan også spille av musikk og video, og her kan vi jo håpe på at Harmon Kardon har tatt med seg et par knep fra HiFi-produktene sine.

- GPS-500 kan brukes mens du kjører, jobber eller slapper av. Den lar deg høre på musikken din mens du kjører, se på film i flyet eller navigere til nærmeste bensinstasjon eller resturant, sier Mike Giffin, direktør for Harman Kardons avdeling for mobile enheter, i en pressemelding.

Rik på minne
GPS-500 rommer en god bunke kart, med sin minnekapasitet på 2 GB. Hvis du bruker GPS-en til video merker du fort at det kan bli litt trangt. Til sammenligning er TomTom Go 710 utstyrt med 1 GB, mens TomToms toppmodell 910 slår Harman Kardon-GPS-en ned i støvlene med sine 20 GB.

Heldigvis har enheten også støtte for minnekort av typen MiniSD. Disse får du i størrelser opp til 2 GB, slik at du kan doble minnekapasiteten.

GPS-500 kobles til sigarettenneruttaket i bilen din, slik at den blir forsynt med strøm når du kjører. I tillegg kan du ta GPS-en ut av bilen og bruke den i fem timer med det innebygde batteriet før du må lade den igjen. Du kan lade i en vanlig stikkontakt, eller i bilen.

Nykommeren skal dukke opp i butikkhyllene i mars, og vil kunne kjøpes for omtrent 500 dollar. Det tilsvarer ganske nøyaktig 4000 norske kroner hvis vi tar avgifter med i regnestykket. Det er nærliggende å tro at GPS-500 kommer også til Norge, men ingenting er sikkert.

(Kilder: Harman Kardon, MobileWhack, Mobilitysite, Gadgetell)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen