aa

Hardware fyller 10 år

Den 26. mars 1998 tar Hardware.no og Hardware-nettverkets historie til. Martin L. Wirak hadde sett seg lei på å lete etter de beste prisene på datautstyr på tekst-TV og Internett og startet like godt opp Hardware-Norge.

Hardware.nos mange design

Vi har byttet utseende en rekke ganger de siste 10 årene. Se våre ansikter utad i dette bildegalleriet.

Se også Internet Archive.

Nettsidene var (og er fortsatt) plassert på Geocities, men vi fikk ganske raskt tak i domenet hardware.infosenter.com. Tjenester og redaksjonelt stoff ble stadig forbedret, og blant annet ble prisguiden etter hvert en automatisk tjeneste - det var ikke lenger nødvendig for medarbeidere å samle inn prisene manuelt (!).

I januar 1999 ble Hardware Online DA registrert, og etter en krangel med Norid, som mente Hardware.no var et for generelt navn, fikk vi også sikret oss domenet Hardware.no. Senere ble søstersider som Gamer.no, Amobil.no og Akam.no startet opp, og Hardware Online ble til et AS i 2004.

For en grundig gjennomgang av de første seks årene av Hardware-nettverkets historie, les artikkelen Hardware.no fyller 6 år.

Få også med deg filmen om Hardware.no, dersom du ikke alt har sett den.

I 2005 gikk Orkla Media inn på eiersiden i Hardware Online AS og kjøpte etter hvert opp hele selskapet. Siden den gang har Orkla Media blitt til Edda Media og vi har flyttet inn i nye og moderne lokaler sammen med de andre selskapene i Edda Digital i ærverdige Akersgata i Oslo.

Ånden lever videre

Mye har naturligvis skjedd på 10 år, både rent teknologisk og ikke minst teknisk og innholdsmessig for Hardware.no med søstersider. Fra å være et gutteromsprosjekt på hobbybasis er vi nå en del av et stort og proft konsern. Hardware-nettverket med sine over 300 000 ukentlige lesere har blitt en betydelig aktør på det norske markedet.

Vi er imdlertid veldig opptatt av at "Hardware-sjelen" skal bestå. Vi som jobber med Hardware-nettverket er en gjeng dedikerte entusiaster som forsøker å hjelpe dere lesere - og ha det gøy samtidig! Til tross for at kommersielle krefter for lengst har gjort sitt inntog, vil vi at Hardware-nettverket skal være en fredelig oase på nettet - hvor du kan få seriøs og grundig produkt- og kjøpshjelp, både fra redaksjonen via tester og anbefalinger, og fra brukerne selv via forum og prisguide.

Gründer Martin L. Wirak er fornøyd med at HW-ånden fortsetter som før, selv om nye kommersielle eiere har kommet til.

- Jeg synes at det er bra at HW og HW-ånden lever videre i beste velgående, at stadig nye generasjoner med datainteresserte kommer til og at utviklingen ser ut til å gå i riktig retning, sier Wirak, som sluttet å jobbe for Hardware-nettverket i 2005.

Takk!

Uten deg som leser ville naturligvis ikke Hardware.no og resten av Hardware-nettverket bestått. Vi er derfor svært ydmyke og takknemlige for at du bruker oss. Vi jobber hardt hver dag for å bli bedre, men vet at vi har et stort forbedringspotensiale. Det er frustrerende, men samtidig svært inspirerende. Vi har mange spennende prosjekter på tegnebrettet, og flere av de vil se dagens lys i løpet av året.

Takk for at du bruker oss og takk for følget i disse ti årene. Vi håper du blir med oss også i de neste ti!

Gratulerer med dagen Hardware.no, Hardware-nettverket, alle våre samarbeidspartnere og brukere!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen