Hardware-snadder til jul?

Alternativ tekst mangler
Logitech G25, drømmerattet for de som liker bilspill

Julen er gavetid - og gavene skal selvsagt være harde og inneholde teknologiprodukter. Men utvalget av produkter er stort - så hva skal man ønske seg, eller hva kjøper man til dataentusiaten?

Mer lagringsplass

Eksterne harddisker er alltid populært. Lagringsplass får man særdeles sjelden nok av, og med eksterne løsninger kan man lett transportere med seg bilder, musikk og annet.


Alternativ tekst mangler
My Book Premium

Western Digitals My Book er et godt valg. Disse harddiskene finnes i flere versjoner og kapasiteter. Premium-utgaven på 250 GB med FireWire og USB ligger på rundt tusenlappen i pris.

Minnepinner er også aktuelle gaver. Disse har blitt svært rimelig, og er utrolig praktiske. Utvalget er enormt, men hvis vi skal trekke frem en spesiell så velger vi Kingston DataTraveler Secure. Denne vant vår store minnepinnetest. Den er dessverre noe dyr - men til gjengjeld får man kvalitet.


Alternativ tekst mangler
Kingston DataTraveler Secure

Spillutstyr

Spillutstyr kan også være en vinner. En rimelig introduksjon til en flystikke kan være Logitechs Extreme 3D Pro. Denne er både rimelig og populær. Saitek X52 er en noe dyrere modell, for de som satser litt mer på flyspill.


Alternativ tekst mangler Alternativ tekst mangler
Extreme 3D Pro til venstre og X52 til høyre

Den nye kongen på bilratthaugen er uten tvil Logitech G25. Her får du børstet stål, håndsydd lær og H-ratt. Ankepunktet er naturlig nok prisen.

Tastatur

Logitech har kommet med et nytt tastatur for ikke så lenge siden, nemlig diNovo Edge. Her snakker vi stilrent og lekkert tastatur. Dette gjør seg garantert sammen med HTPC-en, eller på skrivebordet.Alternativ tekst mangler
Logitech Dinovo Edge

Skjerm

Det å kjøpe skjerm til noen, uten å vite hva de er ute etter, kan være meget utfordrende. Vi nøyer oss med å trekke frem Samsung SyncMaster 204B, som er en solid og populær 20-tommer i tradisjonelt format. Ellers drømmer vel mange om en enda større skjerm, f.eks. en på 24 tommer, men det blir vel fort litt for mye å be om til jul.Alternativ tekst mangler
Samsung SyncMaster 204B

Skjermkort

Går spillene dine tregt og hakkete? Et skjermkort basert på ATI Radeon X1950 Pro i maskinen kan forandre på det. Dette er ganske rimelige kort som tilbyr god ytelse i forhold til prisen. Sørg for å sjekke om det er PCIe- eller AGP-utgaven som vil passe i maskinen som skal oppgraderes.

Alternativ tekst mangler
ATI Radeon X1950 Pro, levert av HIS

Hvis man skal ta den helt ut er det nok mange som drømmer om et skjermkort basert på den nye toppmodellen fra Nvidia, nemlig GeForce 8800 GTX. Sørg i så fall å ha dekning på konto, for prisen for disse godbitene er rundt 5000 kroner.

Bøker

Bøker trenger ikke være kjedelige. Det finnes mange spennende databøker på markedet. Kanskje årets jul hadde vært en passende anledning til å la seg introdusere for Linux? Det finnes en rekke bøker på markedet som tar for seg en eller annen Linux-distribusjon. Ofte følger operativsystemet med boken.Alternativ tekst mangler
En populær variant av Linux - Ubuntu

Flere tips

Ellers finnes det alle mulige slags oppgraderinger som sikkert vil falle i smak. Dette være seg interne harddisker for bedre lagringskapasitet, mer systemminne eller kanskje en stillegående kjøleløsning.

Hvis man virkelig er tom for fantasi er det også flere nettbutikker som tilbyr gavekort, slik at man kan kjøpe det man selv har mest lyst på.

Ta også gjerne en titt på våre anbefalinger av datakomponenter, for å få flere gavetips.

Sist men ikke minst - del gjerne hardware-gaveønskene dine med andre i forumtåden nedenfor. Måtte det regne datakomponenter på oss alle! :)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen