Hardware-podcast uke 12


Hardware-nettverket besøker radioverdenen

Radioprogrammet "Tekno-Tur" med Hardware-nettverket på radio handler altså mest om lyd denne gangen. Vi diskuterer også billige PC-er, og plukker opp et par tråder fra Amobil.no - samtidig som du kan vinne en Creative Zen Vision i konkurransen.

Podcasten er nå klar til nedlasting - enten via iTunes (du må kanskje abonnere på oss før den dukker opp), eller som MP3-filer i enten høy kvalitet (20 MB) eller lav kvalitet (3 MB). Du kan også høre oss i løpet av uken som kommer på lokalradiostasjoner over hele landet, via Riksnytt-systemet.

GPS og elektrosjokk
I en liten engelsk by ved elven Avon har det i siste skjedd flere trafikkuhell - fordi broen over elven er stengt for vedlikehold. Bilistene stoler på GPS-systemet sitt, og ender i elven før de vet ordet av det.

Samtidig har Motorola patentert sjokkvarsling - med elektrisitet. Det vil si at du kanskje virkelig skal få merke det noen trenger å få tak i deg på telefonen :)

"Semi-proffe" lydkort
Lydkortene du har i maskinen din i dag er vel så gode som du kunne ha funnet i et studio for noen år siden, men skal du lage proff lyd i dag - eller lage hjemmestudio - trenger du ofte noe mer. Ikke minst for å støtte kontaktene du trenger til proft utstyr, og for å kvitte deg med den elektromagnetiske støyen som kommer fra hovedkortet.Radiostasjoner og proffe lydstudioer bruker ofte lydkort i hundretusenkronersklassen, mens vi vanlige dødelige kan komme ganske langt med semi-proffe lydkort til et par tusenlapper.

Les testen av "semi-proffe" lydkort for mer informasjon om hvilke du bør velge.


[object HTMLTextAreaElement]

Ukens spill: Guitar Hero
Guitar Hero er et av de mest nyvinnende spillene på lenge - om ikke annet fordi det kommer med sin egen gitar. Denne har fargekoder og en knapp for strengene, og poenget er å spille med musikken og underholde publikum.

Dette er mer morsomt og samtidig langt vanskeligere enn du kanskje tror - og du ha ikke spilt det skikkelig før du tar med en venn og spiller sammen på hver deres gitar.

Mer om Guitar Hero i Gamer.nos omtale.

Vinn en mediaspiller
I ukens konkurranse kan du vinne en Creative Zen Vision:M - som er en MP3-spiller med fargeskjerm og video/bildefunksjoner så det holder. Lagringskapasiteten er på hele 30 GB - så det skulle være plass til det meste.

For å være med i konkurransen, som varer helt til neste program, trenger du bare å lytte til spørsmålet på slutten av programmet og sende riktig svar på SMS - eller ved å sende e-post. Lykke til!

Vinneren av forrige ukes headsett fra Beyer Dynamics var Yam Kuen Young fra Oslo. Gratulerer!


Her hører du Hardware.no på radio:


Radio Moss


Radio Fredrikstad


Radio Sarpsborg

Webkasten finner du her.

Podcasten finner du her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen