Harddiskprisene er fortsatt høye

Selv ett år etter flommen har det ikke normalisert seg.

Slik er prisen på en rekke populære modeller i dag, sammenlignet med før flommen.
Slik er prisen på en rekke populære modeller i dag, sammenlignet med før flommen.

For et drøyt år siden ble Thailand rammet av en diger flom. Dette var først og fremst en en menneskelig katastrofe, men den fikk også ringvirkninger ut over hele harddiskverden.

Både Toshibas og Western Digitals produksjonskapasitet ble hardt rammet av vannmassene. Begge måtte stanse produksjonen for en periode. For det var ikke bare fabrikker som stod under vann, også leverandører av deler som harddiskprodusentene trengte var rammet.

Konsekvensen for både mannen i gata og store selskaper ble at harddiskprisene gikk rett til værs. På det drøyeste ble prisen tredoblet. Litt tidligere i sommer kom det frem at harddiskprisene trolig ville holde seg høye i et par år til, før de kom ned på nivå med det de var på før flommen.

Fortsatt høye priser

Vi har tittet på prisene for en rekke harddisker, og trenden er klar. Harddisker er fortsatt dyrere, typisk med rundt 20 til 30 prosent.

Likevel finner vi unntak, Seagate har flere modeller som er under 2011-nivået. Seagate Constellation 3 TB koster snaue 1500 kroner i dag, mens den før flommen gikk for drøye 2300 kroner.

Verst er enkelte av modellene fra Samsung, som enda er særdeles dyre. Spinpint F3 1 TB 7200 rpm koster gode 1300 kroner i dag, og før flommen kunne du finne den til 379 kroner.

(Kilde: Tech Report)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen