Harddiskopptaker redder TV-kvelden

Harddiskopptaker redder TV-kvelden

Norges to største kabel-TV-operatører, Get og Canal Digital, lanserer nå spennende nyheter. 

Like før jul begynte Get å tilby kundene dekoder med innebygd harddiskopptaker. 

Nå vil Canal Digital tilby sine 420 000 kabelabonnenter det samme.

Enkel boks eller opptaker
Canal Digitals kabel-TV-kunder kan velge mellom to ulike digitale dekodere for å motta digital-TV: 

En ordinær dekoder med bedre lyd og bilde og tilgang til flere kanaler, eller en harddiskopptaker eller PVR (Personal Video Recorder) som det også kalles. 

- PVR-boksen som vi lanserte mandag koster litt ekstra, men har vesentlig mer avansert og spennende funksjonalitet, sier informasjonssjef Glenn Mandelid til Teknofil.

Installasjon i en fei
Mandelid viser oss den nye digitalboksen. Den speilblanke fronten på Canal Digitals kombinerte kabeltuner/dekoder/harddiskopptaker skjuler en 160 GB harddisk som rommer 40-80 timers opptak (avhengig av hvilken kvalitet TV-kanalen sender). 

Boksen kobles med Scart-kabel til TV-en, med optisk lydkabel til hjemmekinoanlegget og med USB-kabel til PC-en. Montering, installasjon og kanalsøk er ferdig på 5 - 10 minutter.

Lar innstillingene være
Opptakeren er klar til bruk så snart vi setter batterier i fjernkontrollen. 

Da viser TV-skjermen en interaktiv tegning av et hjemmekino-anlegg. Tegningen er opptakerens hovedmeny, der vanlige menyer er gjemt bak de forskjellige elementene på tegningen. 

Vi lar innstillingene være uforandret, og går i gang med å bruke opptakeren.

En tidsmaskin!
Det beste med Canal Digitals PVR er tidsforskyvings-funksjonen (timeshift) som kan forskyve TV-kvelden etter våre behov. 

Harddisken tar kontinuerlig opp de siste 40 minuttene av den kanalen vi ser på. 

Et trykk på Pause-knappen fryser bildet, mens Play-knappen får TV-programmet til å fortsette noen minutter forsinket. Når vi spoler framover, tar vi igjen direktesendingen.

Spol fram - eller tilbake
Harddiskens ufortrødne opptak lar oss også se programmer som allerede er vist: 

Hvis vi spoler bakover, får vi med oss TV2 Nyhetene - selv om vi ikke ankommer før værmeldingen ruller over skjermen. Reklamen spoler vi forbi! 

De automatiske opptakene blir imidlertid slettet etter hvert. For å ta vare på et program til senere, bruker vi den røde opptaksknappen.

Den fantastiske EPG-en
Det nest beste ved Canal Digitals PVR er den elektroniske programguiden (EPG-en). Den viser en tabell med dagens og de påfølgende fire dagers programmer.
EPG-en gir perfekt oversikt over kveldens TV-meny. Vi bruker den både til å skifte kanal og til å forhåndsinnstille opptak (velg et program og trykk på Opptaks-knappen!). 

Canal Digital-boksen har to innebygde mottakere/tunere. Derved kan den ta opp to programmer samtidig, eller et program på en annen kanal enn den vi ser på.

Opptaksarkivet
Opptakene blir lagret og listet opp i det Canal Digital kaller "Filliste". Når vi velger et opptak starter avspillingen øyeblikkelig. 

Med harddiskopptaker er bildekvaliteten på høyde med originalen. Vi ser ikke forskjell! 

Fillisten brukes også til å slette opptak når harddisken er full. Men med en kapasitet på 40-80 timer er det mye å gå på.

Hva koster den?
- Prisen på dekoderen med innebygd harddisk fra Canal Digital Kabel TV er 1990 kroner, mens den enkle digital-TV-turneren/dekoderen koster 695 kroner, forteller Glenn Mandelid. 

Vi regner med at det kommer flere kampanjetilbud.

Teknofil kommer med det første tilbake med en nærmere omtale av Canal Digitals nye harddiskopptaker.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen