Test

Harddiskmobil med batteritørker

Testresultater

Samsung i300

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Testresultater

Samsung i300

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 3

Samsung SGH-300i er den eneste Samsungmobilen på markedet med Windows Mobile operativsystem. Beklagelig vis dreier det seg om den utdaterte versjonen Windows Mobile Smartphone 3.0. 

Meget god lyd

Som musikkmobil er SGH i300 helt utmerket. Lydkvaliteten i de medfølgende ørepluggene er overraskende god, til tross for at det dreier seg om en type plugger som henges i øret. Vi savner imidlertid volumkontroll på kabelen, slik det er på de fleste andre Windows-mobiler. Og når vi snakker om volumkontroll – styrer du volumet ved hjelp av volumknappene på siden av mobilen har du bare fire nivåer å velge mellom (i tillegg til stille). Skal du finstille lyden må du derfor dreie på navigasjonsknappen mens musikken spilles. sgh-i300-headsett

Husk bare at om du setter hodetelefonlyden på topp risikerer du noen ubehaglige overraskelser når telefonen ringer.

Om du ønsker det kan du bruke dine egne hodetelefoner via en adapter med mikrofon.
Minne

Med 3GB minne får du plass til mange timer musikk. Du kan også bruke eksternt minnekort (TransFlash). Låner du minnekort av andre kan du kopiere musikken deres over på egen harddisk. Ut over dette har minnekortleseren minimal verdi på en mobil med 3GB harddisk.

 Å sette opp spillelister, synkronisere musikk mot PC eller organisere musikkbiblioteket er enkelt, ikke minst fordi du kan gjøre dette direkte på PC-en. Har du en mediesenter-PC kan du ta opp favorittprogrammer fra TV og legge dem direkte inn på mobiltelefonen. Her er det foreløpig ingen som har noen enklere løsning enn Microsoft.

Å laste over en og en fil til mobilens harddisk ved hjelp av ”drag and drop” er fullt mulig, men krever at du har en solid porsjon tålmodighet. Mobilen støtter ikke USB 2.0, så sett av rikelig med tid første gang du skal fylle harddisken.

Funksjoner
Når det gjelder andre funksjoner er Samsung SGH i300 utrustet med den samme grunnpakken som alle Windows smartmobiler. Det betyr at du har mulighet for å synkronisere mot en Windows Exchange Server 2003 og holde kalender, adressebok og e-post oppdatert over mobilnettet. Telefonen har også tilleggsprogrammet Picselviewer som lar deg se PDF-dokumenter og SRS WOW XT, som gir deg mulighet for å justere lydegenskapene.

Du kan surfe på internett, spille spill, laste ned tilleggsprogrammer og lese de vanligste filvedleggene til e-post.
Noen racer på nett er det imidlertid ikke snakk om. SGH i300 har vanlig GPRS – ingen EDGE eller 3G for å korte ned på ventetiden.

Kraftkrevende
Og det er kanskje like greit, for slike tilleggsfunksjoner øker strømforbruket. Og er det en ting denne mobilen ikke trenger, så er det flere strømkrevende egenskaper. Med roterende disk, stor skjerm og en relativt kraftig prosessor trengs nesten et lite kraftverk for å drive mobiltelefonen. Reiser du på jobb med standardbatteriet på mobiltelefonen risikerer du å måtte finne frem laderen før lunch.

Det ekstra monsterbatteriet som følger med i esken kan hjelpe deg gjennom en hel dag, dersom du ikke bruker mobilen for aktivt. Til alt hell er det mulig å lade telefonen via USB-porten på PC-en.

Snarveitaster
SGH-i300-NavihjulSelve mobiltelefonen er av bar-type. Designerne kan ikke skryte på seg særlig mye kreativitet, i motsetning til ingeniørene som har sørget for at mobilen har rikelig med snarveiknapper og et navigasjonsratt vi gjerne ser andre kopiere. Telefonen har også fått egen knapp for tastaturlås, noe vi savner på andre windows-mobiler.

Kameraet tar bilder med 1,3 MP oppløsning. Justeringsmulighetene er mange og kameraet tar bra bilder, også innendørs.Galskap
Samsung SGH 300i er en mobiltelefon du velger for å få en mediespiller på kjøpet, eller rett og slett fordi det er kult å ha en mobiltelefon med 3GB minne. Rasjonelt sett er det galskap å betale over 5.000 kroner for en mobiltelefon bare fordi den har mye minne, når den verken har EDGE eller 3G og heller ikke kan skryte på seg god batterikapasitet. Vi tviler på om etterspørselen blir særlig stor, men tanke på segmentet denne mobilen skal konkurrere i.

Ikke minst tror vi mange vil velge å vente på etterkommeren, i320 som allerede er annonsert. Denne har ikke bare nesten tre ganger så mye minne, men er også forbedret på flere andre områder. Men hvordan den er på strømforbruk vet vi foreløpig ikke.

 

Positivt:

  • Bra mediespiller
  • Svært mye minne
  • Meget bra navigasjonshjul
  • Gode synkroniseringsmuligheter

 

Negativt:

  • En stor mobiltelefon
  • Dårlig batterikapasitet
  • Høy pris
  • Ikke EDGE/3G

 

 

 

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen