Harddiskgiganter kutter garantitider

Både Western Digital og Seagate går drastisk til verks.

Databransjen lider fortsatt av flomkatastrofen i Thailand, som har fått harddiskprisene til å stige til vers. Nå strør to av de største harddiskprodusentene salt i såret ved å kutte ned garantitiden på sine mest populære harddiskserier.

Begynner i 2012

Ved årsskiftet kommer Western Digital til å kutte garantitiden for Caviar Blue, Caviar Green og Scorpio Blue fra tre til to år. Den nye garantitiden vil gjelde for enheter levert til distributørene fra og med den 2. januar 2012. Harddisker som ankommer distributørene før dette vil selges med de gamle vilkårene.

Seagate følger i samme spor, og setter ned garantitiden til kun ett år for Barracuda, Barracuda Green og Momentus. Barracuda XT og Constellation 2/ES2 får også kortere garantitid, og kuttes ned fra fem til tre år. Også her vil de nye vilkårene tre i kraft etter årsskiftet.

Løp og kjøp?

Er du ute etter en ny harddisk er det dermed ingen bedre tid å kjøpe enn nå. Prisene er selvfølgelig høyere enn de var før flomkatastrofen, men det er i hvert fall greit å få med seg den forlengende garantitiden mens du fortsatt kan.

Å kutte garantitiden er en enkel metode for produsentene å senke omkostninger og forbedre vinningsmarginalene, men det er også en metode som direkte går utover sluttbrukeren. Seagate sier de gjør dette for å legge seg mer på linje med lignende produkter på markedet, mens Western Digital skryter av å kunne tilby forlenget garantitid for ekstra kostnad.

Les også: – Glem billige harddisker

(Kilder: Register 1, 2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen