Harddiskbasert videokamera med 3CCD

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Fortsatt er ganske liten del av videokameraene som selges harddiskbaserte. Noe av grunnen til dette er at de fleste modellene benytter de små 1 tommers diskene, som rommer langt mindre data enn en tape, men til gjengjeld koster de mye mer. JVC har modeller som benytter 1,8 tommers disker, og som du derfor kan få ganske mye data inn på. JVC oppgir at på Everio GZ-MG505 er det plass til 7 timer film DVD-kvalitet (9 Mbps) og 10 timer i videokamerakvalitet (6 Mbps).

I tillegg til å benytte harddisk, har kameraet også 3 CCD-brikker, som gir høyere bildekvalitet enn 1 CCD. Dette er fordi man får skilt fargene bedre. Det er kun de litt dyrere kameraene som har dette, og årsaken er naturligvis at det er dyrere å lage.

Alternativ tekst mangler
3CCD gir bedre bildekvalitet

Til tross for disse funksjonene er ikke dette et stort kamera. Det er knapt 7,5 x 7,5 x 13cm, og veier 510g inkludert batteri og objektivdeksel. For å få til det, har JVC ofret den elektroniske søkeren, og du har kun skjermen å benytte deg av til dette. Skjermen er på 2,7 tommer, og er i 16:9-format. Kameraet tar også opp i 16:9 native.

Kameraet har ikke all verdens med ut- og innganger. Du bruker USB 2.0 for overføring til PC. Dersom du ikke ønsker å bruke en PC, tilbyr JVC en egen DVD-brenner som du kan koble til kameraet, og brenne filmen direkte. Hvordan redigeringsmulighetene er da, vet vi dessverre ikke.

JVC Everio GZ-MG505 vil bli tilgjengelig i juli, og får en veiledende pris på 12 999 kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen