Harddisk-erstatter fra Samsung


Enheten benytter NAND-minnebrikker fra Samsung

Dagens harddisker er også kjent som HDD, eller Hard Disk Drive som forkortelsen står for. Samsungs nye enhet vil være av typen Solid State Drive, eller SSD. Ingen bevegelige deler betyr null støy.

Samsung har også et sammarbeid på gang med Microsoft på en hybrid-harddisk. Denne harddisken benytter NAND-minne som en ekstra stor buffer. Denne gangen er det midlertidig brukt NAND-minne i hele disken.

Kompatibel med dagens harddisker
For å kunne tilby en bred kompatibilitet har Samsung også kommet med en ramme som har de samme tilkoblingene som en vanlig harddisk. Denne rammen har samme formen som en harddisk, og kan fylles med totalt 16 minnemoduler. Minnemodulene finnes med kapasiteter på 4 og 8 Gbit, noe som fører til en enhet med 8 eller 16 GB lagringskapasitet. Denne rammen tilsvarer en 2,5-tommers harddisk.

Samsung skal også være klare med en enhet som tilsvarer en 1,8-tommers harddisk. Denne har plass til åtte minnemoduler. Dette gir totalt 4 eller 8 GB med lagringskapasitet.

Store fordeler
Strømforbruket på Samsungs nye disk skal være under 5% av en konvensjonell harddisk. Videre er vekten halvvert i forhold til tilsvarende fysiske størrelse av vanlige harddisker. Lesingen går unna med 57 MB/s mens skrivingen ligger på 32 MB/s.

Hvis prisen blir riktig kan dette bli en slager i mer enn bærbare maskiner. Enheten på 2,5-tommer skal etter det vi skjønner være mer eller mindre tilgjengelig på markedet, mens 1,8-tommeren først kommer i august.

(Kilde: EEtimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen