Har testet gyrofonen

Nettstedet MobileBurn har som første publikasjon fått prøve ut MyOrigos nyeste hybrid, Mydevice. Den lekre enheten ser ut til å etterhvert kunne bli en verdig utfordrer til andre hybrider på markedet, som Sony Ericssons P800.

Mye av interessen rundt den nye enheten skyldes de forskjellige metodene man kan bruke for å hente informasjonen fram på skjermen. Enheten er nemlig laget slik at man er så og si uavhengig av eksterne taster, blant annet ved at den er i stand til å registrere bevegelse og rotasjon ved hjelp av en innebygget gyro.

Skjermen til MyDevice vil for eksempel ha muligheten til å "flyte", slik at den kan leses samme hvordan man holder skjermen. Når man legger enheten ned fra stående til liggende stilling, vil altså skjermen fremdeles vises "riktig" vei.

  

Dette er en funksjon som lett kunne ha blitt et irritasjonsmoment istedet for et hjelpemiddel, men ifølge MobileBurn har MyOrigo lykkes veldig bra med implementeringen. Skjermen er ikke for følsom og det skal heller ikke forekomme noen form for forsinkelse når skjermen skifter fra liggende til stående stilling.

En annen funksjon kalt mirroring gjør det mulig å bevege seg rundt i dokumenter ved å vippe på enheten. Dette er en funksjon som blant annet er nyttig når man er inne på nettsider som er for store til at alt kan vises på skjermen samtidig.

Akkurat som for eksempel P800 har også MyDevice en trykkfølsom skjerm, men i motsetning til Sony Ericssons modell er skjermen på MyDevice beregnet for å berøres direkte med fingrene. Dette er blant annet for at funksjoner som haptic feedback skal kunne utnyttes skikkelig.

Haptic Feedback vil si at den trykkfølsomme skjermen vibrerer når du har fingeren over et av ikonene, slik at det i teorien ikke er nødvendig å se på skjermen for å navigere rundt i menyene. Dette forutsetter selvfølgelig at man har brukt enheten lenge nok til å vite hvor de forskjellige ikonene befinner seg i forhold til hverandre.


Bildet viser hvordan man kan "bla" fram og tilbake med fingeren

"My Book" er en annen omtalt funksjon på enheten, som også er relatert til skjermen. Dette går ut på at man blar fram og tilbake mellom dokumenter, nettsider og lignende ved å stryke fingeren over skjermen i den retningen man vil. MobileBurns tester hadde ikke noe særlig til overs for denne funksjonen, ettersom det i deres øyne hadde vært like greit å ha egen ikoner for å bla frem og tilbake når man allikevel skal berøre skjermen.

I tillegg til ovenfornevnte nyvinninger har MyOrigo MyDevice en liste over spesifikasjoner som gjør den til en verdig konkurrent med resten av hybridene på markedet i dag. Av disse kan vi blant annet nevne en 200 MHz prosessor, VGA-kamera, støtte for å legge til ekstra minne i både SD- og MMC-format og en taletid på ni timer. Både Sony Ericsson, Nokia og Siemens burde altså ha grunn til å føle seg pustet i nakken av den nye godsaken.

Les mer på www.mobileburn.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen