Har rappet 44 millioner spillkontoer

Det er hackere som har skaffet seg tilgang til en 17 gigabyte stor database hvor de har stjålet 44 millioner spillkontoer, skriver danske PC World. 200 000 av kontoene tilhører World of Warcraft-spillere, 16 millioner kontoer er stjålet fra Wayi Entertainment og to millioner fra Ncsoft. Hvor resten av kontoene er hentet fra oppgis ikke.

Det er sikkerhetsselskapet Symantec som forteller om svindelen på sin sikkerhetsblogg. De mener særlig online-spillere er en utsatt gruppe.

- En rekke nettspill, herunder det populære World of Warcraft, har vært utsatt for mange angrep, men 44 millioner kontoer er svært mange, sier Ken Willén, sikkerhetsekspert i Symantec, til PC World.

Spillidentitetene selges og kjøpes hyppig på auksjonssider som Ebay, og det er store penger å tjene på kontoer til brukere som har gode resultater i et spill.

I motsetning til vanlig identitetstyveri er det i spillverdenen ikke den personlige informasjonen om brukeren som er verdifull, men spillernes resultater. Verdien av opplysningene er vanskelig å beregne, men spillkontoer selges fra noen få kroner til flere tusen kroner.

Har du opplevd å bli frastjålet kontoen din? Spill-leverandørene vet om problemet og mange har satt i gang tiltak for å hjelpe spillerne.

- Mange av de store spillene har egne telefonnummer du kan ringe til om du har blitt frastjålet kontoen din. Jeg har et eksempel hvor naboens guttunge mistet sin WoW-konto. Han ringte til leverandøren som via loggfiler kunne overføre kontoen tilbake slik at han ikke mistet sine spillresultater, sier Willén.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen