Har Nokia en N900 på vei?

Slik så forgjengeren N810 ut. (Foto: Nokia)
Slik så forgjengeren N810 ut. (Foto: Nokia)

Det er ingen tvil om at Nokia N800 og N810 kan regnes som internettslavenes våte drøm. Disse surfebrettene kan du koble opp mot det trådløse nettverket hjemme eller via mobilen, og surfe på en fire tommers stor skjerm rett fra sofaen. Nå sier ryktene at Nokia har et nytt surfebrett på vei.

Det nye surfebrettet heter trolig N900, og skal by på 3G. Med andre ord ser det nå ut som at surfebrettene også blir mobiltelefoner, selv om surfeopplevelsen, MSN og e-post er i høysetet.

Høyoppløst kamera

Ryktene skal ha det til at det nye surfebrettet får en OMAP3-prosessor fra Texas Instruments, og et høyoppløst kamera med gode muligheter for deling av bilder.

Tidligere surfebrett fra produsenten har hatt et Linux-system under panseret. Nokia har kalt Linux-distribusjonen i surfebrettene for Maemo, og systemet har også inkludert et eget pakkesystem som lar deg installere nye programmer på en enkel måte. Dette er heller ikke noe nedskalert distibusjon, men full pakke, noe som gir Linux-fantastene stor frihet.

En ny versjon av det Linux-baserte plattformen skal nå være på vei, og det er utviklingen av denne som har igangsatt ryktene. Det nye systemet skal hete Maemo 5.

(Kilder: Mobilewhack.com, Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen