Har du gått glipp av dette?

For de aller fleste av oss er nå TV-hverdagen blitt digital. Med den introduksjonen av disse sendingene både via kabel, parabol og bakkenett, har nye utrykk og funksjoner kommer på plass. Dekoder er noe de fleste av oss har fått et forhold til, både med og uten opptaksmulighet (PVR), samt mulighet for å leie filmer direkte (VOD).

Siden sommeren har det skjedd noen forandringer fra Canal Digital, Get og RiksTV. Her kommer en oppsummering med nyheter fra de forskjellige leverandørene, der du både kan lese om ny programvare og nye HD-kanaler.

RiksTV


En av RiksTVs store nyheter fra sommeren var da selskapet fikk en avtale på plass om å sende TV 2 HD. Dermed ble de første mann ut til å sende høyoppløst materiell fra kanalen, og foreløpig også de eneste. Vi foretok en sniktitt på første sendingen fra TV 2 i høyoppløst kvalitet.

Litt senere ble det også klart at RiksTV ville bli eneste aktør på det digitale bakkenettet.

I midten av forrige uke ble det klart at selskapet lanserte sin nye tjeneste Fritt Valg, der du kan plukke ut de kanalene du ser på og kun betale for disse.

Canal Digital


I forbindelse med at det ble klart at RiksTV ville sende TV 2 HD, ble det også reist spørsmål når de andre leverandørene også ville komme med samme tilbud. Canal Digital kunne fortelle at de inntil videre kom til å droppe TV 2 HD.

For et par uker tilbake ble den nye satellitten Thor 6 skudd opp. Denne satellitten vil med tiden kunne gi deg 3D-TV.

Opptaksdekoderne til både parabol og kabel har også den siste tiden fått ny programvare. Førstemann ut var parabolvarianten, som blant annet ordnet opp i underteksten, samt forandret den elektroniske programguiden også gikk en overhaling. Noen uker etter at parabolkundene hadde fått sine harddiskdekodere oppgradert kom oppdateringen for kabelbrukerne. Desstuen kan du nå som kabelbruker også se digital-TV uten dekoder.

Get


Tidlig i høst kom Get ut med en undersøkelse, der det viste seg at kunder med harddiskdekoder ser mer på TV. Senere samme måned fikk vi beskjed om at selskapet hadde fått bukt med problemene knyttet til HD-filmer på VOD, og at en lansering ville være aktuell i oktober måned.

Tidlig denne måneden kunne vi fortsatt ikke se at HD-kvaliteten var på plass. Men kun to dager etter at vi var i kontakt med selskapet, kunne Get melde at HD-kvaliteten endelig var på plass. I forkant av disse artiklene kom også nyheten som at Get kunder nå ikke lengre trengte å benytte seg av det eksterne modemet lengre.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen