Det er synd å bruke en avansert mobil bare til SMS og samtaler, når den kan så mye mer.
Guide
Det er synd å bruke en avansert mobil bare til SMS og samtaler, når den kan så mye mer. (Bilde: Einar Eriksen)

Har du fått ny mobil til jul?

Har du fått ny mobil til jul, og vil bruke den til mer enn bare å ringe og sende tekstmeldinger med? Vår artikkelserie "mobilskolen" viser deg hvordan du utnytter funksjonene i mobiltelefonen din. 

Bruk mobilen som MP3-spiller

De fleste av dagens mobiler kan spille musikk. Mange mobiler leverer også så god lydkvalitet at du med god samvittighet kan kvitte deg med MP3-spilleren din. 

De mobilene som markedsføres som musikktelefoner har ofte svært god lydkvalitet, og alt du trenger for å komme i gang følger med i pakken. Ofte kan du likevel med fordel bytte ut ørepluggene til et med enda bedre lydkvalitet. Hos fagforhandlere finner du en rekke gode øreplugger. Du bør også ta en titt på Cresyn C705e.

Hvis mobilen din ikke er en dedikert musikktelefon, kan det tenkes at du også trenger litt mer ekstrautstyr før du kan gi bort MP3-spilleren din. I mobilskolen del 4 finner du ut hva du bør ha av ekstrautstyr og hvordan du kommer i gang.

Legg inn egne programmer

Dagens mobiler er som små datamaskiner. Dersom du savner en funksjon i mobilen din, er det ikke noe problem å installere et nytt program. Det kan for eksempel være et program som viser værmeldingen, nye spill eller en bedre nettleser. 

Har du en smarttelefon, finnes det en haug av programmer å velge i, men også vanlige telefoner støtter enklere Java-programmer. I mobilskolen del 6 lærer du hvordan du installerer nye programmer.

Ta gode mobilbilder

De fleste nye mobiler har et kamera som kan ta brukbare bilder i dagslys, og enkelte mobiler har et kamera som er så bra at det kan måle seg med billige kompaktkameraer

For å utnytte mobilkameraet til det fulle, bør du imidlertid vite litt om hvordan du tar gode bilder. Noen enkle triks for å ta bedre bilder kan du lære i mobilskolen del 7, men det viktigste er å prøve deg frem. 

Dersom du også vil bruke mobilen din til videoopptak, er det viktig å ha god nok oppløsning og oppdateringsfrekvens. Dersom du fant en smarttelefon fra LG, Samsung eller Nokia under juletreet i år, er mobilen sannsynligvis i toppsjiktet hva gjelder videoopptak, og videofunksjonen kan gi deg mye moro. Mobilskolen del 9 hjelper deg å sette deg inn i mobilvideo.

Surf på internett med mobilen

Mobiltelefonen din kan være et fullverdig surfeverktøy, og du trenger ikke lengre slå på PC-en for å sjekke tipperesultatene eller værmeldingen. 

Du kan velge mellom å surfe på mobiltilpassede nettsider (wap) eller fullverdige internettsider, og det er et must å ha rett nettleser. I mobilskolen del 11 kan du lese mer om hvordan du surfer billigst og enklest med mobilen.

Kom deg på nett på hytta

Dersom du har en bærbare PC og en mobil med deg på tur, kan du komme deg på internett hvor som helst og når som helst. Det eneste du trenger å gjøre, er å koble mobilen til PC-en slik at mobilen fungerer som et modem. 

Hastigheten blir tregere enn når du sitter på bredbåndslinja hjemme, men med dagens mobilnett kan du likevel surfe og motta e-post uten at ventetiden og blodtrykket blir for høyt. I mobilskolen del 33 viser vi deg hvordan du kommer deg på nett med den bærbare PC-en din, steg for steg. 

En teknologi-sveitserkniv

Dagens mobiltelefoner er ofte avanserte, selv om svært mange likevel bare bruker de mest grunnleggende funksjonene. I mobilskolen går vi gjennom alt fra de enkleste til de mest avanserte funksjonene i mobiltelefonen din, slik at du kan få full nytte og glede av den.

Del 1: Få din nye mobil klar på 1-2-3
Del 2: Slik bruker du adresseboken
Del 3: Slik sender du SMS og MMS
Del 4: Slik bruker du mobilen som MP3-spiller
Del 5: Slik hjelper mobilen deg å huske avtaler
Del 6: Få nye programmer på mobilen
Del 7: Ta bilder med mobilkameraet
Del 8: Slik bruker du radioen
Del 9: Slik bruker du mobilen som videokamera
Del 10: Messenger på mobilen
Del 11: Slik surfer du med mobilen
Del 12: Slik overfører du filer til mobilen
Del 13: Slik får du e-post på mobilen
Del 14: Ta mobilsamtaler med hendene på ryggen
Del 15: Alt du trenger å vite om mobilklokken
Del 16: Slik tar du i bruk Bluetooth
Del 17: Styr telefonen med stemmen
Del 18: Velg rett minnekort
Del 19: Slik får du GPS på mobilen
Del 20: Lei av ledninger?
Del 21: Gjør mobilen din sikker
Del 22: Hold smarttelefonen din i form
Del 23: Kom i gang med S60-mobilen din
Del 24: Kom i gang med Windows-mobilen din
Del 25: Kom i gang med UIQ-mobilen din
Del 26: Unngå virus på mobilen din
Del 27: Ta backup av mobilen
Del 28: Få gratis ringetoner og bakgrunnsbilder
Del 29: Tar du med mobilen på ferie?
Del 30: Lader du mobilen ofte?
Del 31: Dette bør mobilen din kunne
Del 32: Slik får du Office på mobilen
Del 33: Slik bruker du mobilen som modem
Del 34: Slik ser du film på mobilen

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen