Har du en strømslukende TV?

De siste dagene har vi fått vite at strømprisene er i ferd med å nå ekstreme høyder, og at den kommende regninga antageligvis blir en hel del høyere en normalt. Med viten om at strømprisen vil gjøre innhogg i økonomien kan det være greit å vite hva for eksempel TV-en din trekker i strøm.

Stiflteslsen Elektronikkbransjen har en søketjeneste som gjør det mulig for deg å slå opp din nåværende eller kanskje kommende TV – for se å se hvor mye strøm den bruker, Dermed kan du for eksempel sammenligne en av flere alternativer til ny TV, eller avklare hvor mye din nåværende flatskjerm vil påvirke den kommende strømregningen.

Slik er tabellen
Elektronikkbransjens søkeside inneholder funksjoner som gir deg mulighet til å velge hvilken type teknologi, merket på skjermen og spesifikk modellbetegnelse. I listen kommer det opp alt av informasjon rundt skjermen du har valgt å søke på.

Det interessante i selve tabellen er jo strømforbruket på skjermen du har, og her er det oppgitt verdier for om apparatet står i stand by, står på (On normal), forbruk når alle innstillinger for lyd og bilde er satt til maks (On maks), samt årlig forbruk.

(Artikkelen fortsetter)


Årlig forbruk er utregnet etter et daglig TV-bruk på 4 timer, samt de resterende 20 timene i stand by modus. Forbruket er basert EUs normer for gjennomsnittlig forbruk, der snittet er basert på normal TV-titting, samt bruk av skjermen som PC-monitor eller konsollskjerm. Listen vil bli endret mer etter hvert forsikrer Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

- Denne listen vil få endringer etter hvert. Vi ser på det årlige forbruket i sin helhet, og ønsker å ta med flere parametere, slik at forbruket blir ennå mer nøyaktig. Disse endringene vil gjelde for alle modeller i listen, slik at du fortsatt kan sammenligne TV-modeller mot hverandre, forteller Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

(Artikkelen fortsetter)


Kontinuerlig oppdatert

De aller fleste modellene er representert i listen fra Elektronikkbransjen, men du vil nok oppleve at de nyeste og kommende modellene ikke ennå er på plass i tabellen. Listen vil bli oppdatert flere ganger i året.

- Vi vil holde oppdateringer av listen flere ganger i året, og i første omgang blir det TV og TV-bokser som blir ajourført, men vi vil også se på muligheten for å utvide listen med andre produktklasser, avslutter Andersen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen