Har du en iPod eller iPhone?

Denne gangen symboliserer ikke hengelåsen den berømte iPhone-låsen, men et nytt sikkerhetsproblem. (Illustrasjon: Einar Eriksen)
Denne gangen symboliserer ikke hengelåsen den berømte iPhone-låsen, men et nytt sikkerhetsproblem. (Illustrasjon: Einar Eriksen)

Har du en iPod koblet sammen med PC-en din, har du et sikkerhetsproblem. iPod-en din gjør det nemlig svært lett å få virus på PC-en. Sikkerhetsfirmaet Secunia mener feilen er ekstremt kritisk.

Har du en iPod eller en iPhone, har du nok også  musikkprogrammet iTunes og videoavspilleren QuickTime på PC-en din. Feilen ligger i støttesystemene som gjør det mulig for iTunes å spille av musikk og filmer, ifølge VG Nett.

Feilen gjør det mulig for QuickTime å hente ondsinnede programmer eller virus rett inn på PC-en din. For at det skal skje trenger du bare trykke på en link, som du kan få for eksempel på e-post.

Ifølge information Week gjelder problemet brukere av Microsofts Windows XP, Windows Vista og Apples MacOS X. Det bør tilsi nesten alle PC-brukere.

Det finnes foreløpig ingen enkel måte å fikse problemet på, men du kan unngå det på to måter. Det første og viktigste er å ikke trykke på linker du ikke har kjennskap til, enten det er i en e-post eller i et chatteprogram.

Vil du helgardere deg, bør du laste ned en brannmur og sperre QuickTimes tilgang til internett, slik at programmet ikke får mulighet til å laste ned noe som helst. Det mest kjente gratis brannmurprogrammet er Zone Alarm. I Hardware.nos diskusjonsforum finner du flere alternativer.

(Kilder: VG.no, Information Week)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen